advanced training hands-on lichaamswerk in psychotherapie

In deze Advanced module rond hands on-technieken in Lichaamsgerichte Psychotherapie bouwen we verder op de aangeleerde technieken uit de basiscursus en dit zoals steeds vanuit het vakdomeinoverstijgende kader Experiential Bodywork®.

Deze training is een opengestelde module van de opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie en is enkel toegankelijk voor studenten die reeds de basismodule volgden.

Beoordeling: 4.5 uit 5.

Deze opleiding kent een gemiddelde tevredenheidsscore tussen 86 en 96%.

Hands-on lichaamswerk in psychotherapie

In deze Advanced module rond hands on-technieken in Lichaamsgerichte Psychotherapie bouwen we verder op de aangeleerde technieken uit de basiscursus en dit zoals steeds vanuit het vakdomeinoverstijgende kader Experiential Bodywork®. Deze keer ligt de focus enerzijds op het diepe myofasciale lichaam -gekend als de Myofasciale Middenkoker. Anderzijds gaan we via hands-on technieken aan de slag met vaak voorkomende thema’s uit het gelaagde lichaam zoals ‘versmelten’, ‘waarnemen’, ‘vitaliseren’, ‘verbaliseren’, en ‘verbinden’. Doorlopend reflecteren we samen over casuïstieke als ook praktische vragen rond hands-on lichaamswerk in de praktijk.

(Klik op de tabbladen bovenaan voor prijzen, data en meer info)

data

2 daagse opleiding. 7 & 8 oktober 2025. Telkens van 9u30 – 17u.

prijs

€420 (excl. BTW) of €580,20 (incl. BTW)

Er worden maximaal 10 studenten toegelaten. Deze training is een opengestelde module van de 4-jarige opleiding in lichaamsgerichte psychotherapie. Je krijgt samen les met studenten in de opleiding.

catering

Er is geen catering voorzien tijdens deze training. Breng zelf graag een lunchpakket mee. We beschikken over een ruime keuken waar je je lunch kan opwarmen. Het centrum biedt gratis koffie, thee en water aan.

Er worden maximaal 10 studenten toegelaten. 

locatie

De training wordt gegeven in Wabi Sabi (Staden).

certificaat

Na het volgen van deze training ontvang je een certificaat. C.U.: 12

kmo-p

De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van de training. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be

De subsidie via de KMO-p kan enkel voor studenten die voldoen aan volgende voorwaarden:

  • de deelnemer moet een door de overheid erkend (para-) medisch beroep hebben: officieel diploma in de psychologie, orthopedagogie, diëtiek, ergotherapie, logopedie, geneeskunde, kinesitherapie, verpleegkunde, homeopathie, chiropraxie, osteopathie, acupunctuur, psychotherapie (volgens de wet van 1 september 2016 van Maggie de Block), audiologie en tandartsen en apothekers

joeri calsius

Dr. Joeri Calsius is van basisopleiding klinisch psycholoog (PhD.) en kinesitherapeut, hij studeerde eveneens cultuurfilosofie (MA.) en gezondheidswetenschappen (MSc.). Hij specialiseerde zich als lichaamsgericht psychotherapeut en osteopaat D.O. Hij promoveerde op een verhandeling over een geïntegreerde benadering van angst vanuit psychodynamische, fenomenologische en lichaamstherapeutische invalshoek. Voor dit proefschrift ontving hij in 2013 de Van Helsdingen Prijs van de Nederlandse Stichting Psychiatrie en Filosofie.
Hij is werkzaam in een eigen groepspraktijk te Maasmechelen met focus op een geïntegreerde benadering van stress, psychosomatiek en trauma. Daarnaast is hij deeltijds universitair docent en gastdocent aan diverse postgraduaat-opleidingen in binnen- en buitenland. Als onderzoeker publiceert hij over facetten van geïntegreerd lichaamswerk. Hij is auteur van diverse peer-reviewed publicaties en boekbijdragen. Zijn handboek ‘Werken met een lichaam dat moeilijk doet. Een andere kijk op het psychosomatische lichaam in therapie.’ (Acco, 2017) kent momenteel een vierde druk en verscheen bij Routledge (2020) als ‘Treating psychosomatic patients. In search of a transdisciplinary framework for the integration of bodywork in psychotherapy’. In 2021 verscheen zijn meest recente boek ‘In de wachtkamer van het lichaam. Een ontwikkelingsdynamische basis voor geïntegreerd lichaamswerk en lichaamsgerichte psychotherapie’.


advanced training
hands-on lichaamswerk in psychotherapie 2025


7 & 8 oktober 2025

€508,20 (incl. BTW)