we zijn trots op ons werk

AgapeBelgium is een plaats waar groeienhelenleren en verbinden samenkomen. In dit lichaamsgericht therapie- en opleidingscentrum, gelegen in een natuurrijke omgeving in West-Vlaanderen, worden naast tal van opleidingen, trainingen en workshops ook therapie en supervisie aangeboden.

AgapeBelgium kent een rijke geschiedenis in het lichaams- en ervaringsgericht psychotherapeutisch werken. Deze benadering zal persoonlijkheidsklachten benaderen via het lichaam en haar spanningen. In de praktijk bestaat deze benadering van therapie uit een combinatie van gespreks-, adem- en bewegingstherapie.

AgapeBelgium telt momenteel 6 erkenningen: KMO-p dienstverlener – Qfor-label – Society psychosomatic medicine – IACAET – EADMT – UNESCO

In ons centrum bieden wij reeds 20 jaar de opleiding Dans- en bewegingstherapie aan waarin wij meer dan 300 danstherapeuten hebben mogen opleiden. Onze nieuwste opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie laat ons toe om het transdisciplinair werken verder te promoten.

In de zomermaanden organiseren wij tevens Summer Schools die toelaten om een bepaalde methode te belichamen.

ons docententeam

Een team om U tegen te zeggen.

niek ghekiere
stephanie
de bruijckere
alain pringels
Dr. amber gray (USA)
caroline buys
concha garcía (USA)
evan van lissum
geert van bastelaere
griet verstraete
ingrid baart
DR. JOERI CALSIUS
lorenzo brocchini (IT)
MARJOLIJNE VAN BUREN
PETER DOLL
RACHEL PORTER (UK)
RAHUL BHARTI (NP)
RAMON NESTOR VEGA
SOFIE VANHAECKE
SOPHIE VAN DE PUT
STEPHAN MARCHANT

historie

Lees hier meer over het ontstaan van AgapeAcademy.

AgapeBelgium ontstond in 1987 onder de naam Isis. Deze kleine onderneming, gedragen door Dirk Ghekiere en Lieve Verhelle, creëerde een platform waar visies op bewustwording, heling en spiritualiteit in lezingen en workshops aan de man werden gebracht.

In 1992 werd Isis omgedoopt tot Agape. Dirk en Lieve hadden ondertussen hun opleiding in het emotioneel lichaams-therapeutisch werken succesvol afgerond. Verder bouwend op de bestaande visie, groeide Agape uit tot een centrum waar het emotioneel lichaamswerk de centrale benadering vormde in het begeleiden van mensen.

In 1999 verhuist Agape vzw naar Koolskamp, waar een oude hoeve verbouwd en ingericht wordt om therapie, opleidingen en trainingen te kunnen verzorgen.

Dirk Ghekiere vraagt zijn zoon Niek om een opleiding in Dans- en bewegingstherapie op te zetten. Samen met Stephanie de Bruijckere verzorgen ze voor het eerst in 2005 de eerste jaargang van deze opleiding. Ondertussen is de opleiding Dans- en bewegingstherapie een vaste waarde in het centrum, heeft het samenwerkingsverbanden met universiteiten en hogescholen in de hele wereld en vinden onze afgestudeerde studenten werk in de reguliere geestelijke gezondheidzorg, de medische gezondheidszorg of als zelfstandig dans- en bewegingstherapeut.

Niek Ghekiere en Stephanie de Bruijckere nemen het dagelijks bestuur van Agape over van Dirk en Lieve. Onder de naam AgapeBelgium omkaderen ze het aanbod van het centrum. AgapeBelgium gaat een samenwerkingsverband aan met het Laban Institute for Movement Studies, New York. Deze samenwerking houdt in dat AgapeBelgium hun opleiding tot Gecertificeerd Bewegingsanalist organiseert voor Europa. Met zijn thuisbasis in Koolskamp kent deze opleiding een internationale aantrekkingskracht tot Nieuw-Zeeland en China.

AgapeBelgium wordt genomineerd voor een Unesco-erkenning. De inzet voor het dans-ceremonieel erfgoed, de dans in een therapeutische context en zijn toepassingen hiervan voor bedrijven, coaches en gezondheidswerkers ligt aan de basis voor deze erkenning. AgapeBelgium is opgenomen in de lijst van erkende instituten van Unesco, onder de International Council of Dance.

In 2021 bereikt AgapeBelgium een nieuwe mijlpaal. Bovenop de verlenging van de KMO-p registratie, kan de organisatie vanaf nu ook uitpakken met het Qfor-kwaliteitslabel. Het Qfor-model is een objectief en betrouwbaar certificaat en meet de kwaliteit van de geleverde diensten binnen organisaties die learning- en consultingdiensten aanbieden.

In 2023 lanceert AgapeBelgium voor het eerst de opleiding ‘Lichaamsgerichte Psychotherapie’. Studenten die inschrijven voor deze unieke opleiding worden automatisch lid van de Society of Psychosomatic Medicine.