4-daagse advanced training fundamenten van lichaamsgerichte psychotherapie

Deze training is enkel toegankelijk voor wie reeds de basistraining Fundamenten I & II volgde.

Gewapend met alle kennis, inzichten en vaardigheden uit de basismodule, richten we ons nu op het centrale thema van ‘het gelaagde lichaam’.

Beoordeling: 4.5 uit 5.

Deze opleiding kent een gemiddelde tevredenheidsscore tussen 86 en 96%.


We starten met het verder uitwerken van het EBW-model uit de basiscursus maar doen dit met een uitgesproken ontwikkelingsdynamische focus.

Hierbij leren we ‘matroesjka-gewijze’ kijken naar het lichaam in ontwikkeling en begrijpen hoe trauma zich daarbij kan vastzetten. Hierbij staan we telkens ook stil bij nieuwe wetenschappelijke inzichten rond oa. psychosomatiek en trauma en verfijnen we onze therapeutische aanpak van het gepantserde lichaam aan de hand van de ‘gelaagde’ EBW-bril. De vertaalslag naar de praktijk gebeurt vanaf nu ook aan de hand van casuïstiek uit de eigen praktijk waarbij we leren hoe een therapeutisch stappenplan binnen LPT eruit kan zien.

(Klik op de tabbladen bovenaan voor prijzen, data en meer info)

data


2 x 2 opleidingsdagen:

Deel I: 8 & 9 mei 2025
Deel II: 5 & 6 juni 2025
Telkens van 9u30 tot 17u.

Er worden maximaal 10 studenten toegelaten. Deze training is een opengestelde module van de 4-jarige opleiding in lichaamsgerichte psychotherapie. Je krijgt samen les met studenten in de opleiding.

prijs

€840 excl. BTW / €1016,40 incl. BTW

catering

Er is geen catering voorzien tijdens deze training. Breng zelf graag een lunchpakket mee. We beschikken over een ruime keuken waar je je lunch kan opwarmen. Het centrum biedt gratis koffie, thee en water aan.

locatie

De training gaat door in Compagnie Bougie in Melle (Gent).

certificaat

Na het volgen van deze training ontvang je een certificaat. C.U.: 26

kmo-p

De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van de training. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be

De subsidie via de KMO-p kan enkel voor studenten die voldoen aan volgende voorwaarden:

  • de deelnemer moet een door de overheid erkend (para-) medisch beroep hebben: officieel diploma in de psychologie, orthopedagogie, diëtiek, ergotherapie, logopedie, geneeskunde, kinesitherapie, verpleegkunde, homeopathie, chiropraxie, osteopathie, acupunctuur, psychotherapie (volgens de wet van 1 september 2016 van Maggie de Block), audiologie en tandartsen en apothekers

dr. joeri calsius

Dr. Joeri Calsius is van basisopleiding klinisch psycholoog (PhD.) en kinesitherapeut, hij studeerde eveneens cultuurfilosofie (MA.) en gezondheidswetenschappen (MSc.). Hij specialiseerde zich als lichaamsgericht psychotherapeut en osteopaat D.O. Hij promoveerde op een verhandeling over een geïntegreerde benadering van angst vanuit psychodynamische, fenomenologische en lichaamstherapeutische invalshoek. Voor dit proefschrift ontving hij in 2013 de Van Helsdingen Prijs van de Nederlandse Stichting Psychiatrie en Filosofie.
Hij is werkzaam in een eigen groepspraktijk te Maasmechelen met focus op een geïntegreerde benadering van stress, psychosomatiek en trauma. Daarnaast is hij deeltijds universitair docent en gastdocent aan diverse postgraduaat-opleidingen in binnen- en buitenland. Als onderzoeker publiceert hij over facetten van geïntegreerd lichaamswerk. Hij is auteur van diverse peer-reviewed publicaties en boekbijdragen. Zijn handboek ‘Werken met een lichaam dat moeilijk doet. Een andere kijk op het psychosomatische lichaam in therapie.’ (Acco, 2017) kent momenteel een vierde druk en verscheen bij Routledge (2020) als ‘Treating psychosomatic patients. In search of a transdisciplinary framework for the integration of bodywork in psychotherapy’. In 2021 verscheen zijn meest recente boek ‘In de wachtkamer van het lichaam. Een ontwikkelingsdynamische basis voor geïntegreerd lichaamswerk en lichaamsgerichte psychotherapie’.


4-daagse advanced training fundamenten van lpt 2025

Deel I: 8 & 9 mei 2025
Deel II: 5 & 6 juni 2025