4-daagse advanced training fundamenten van lichaamsgerichte psychotherapie

Deze training is enkel toegankelijk voor wie reeds de basistraining Fundamenten I & II volgde.

Gewapend met alle kennis, inzichten en vaardigheden uit de basismodule, richten we ons nu op het centrale thema van ‘het gelaagde lichaam’.


We starten met het verder uitwerken van het EBW®-model uit de basiscursus maar doen dit met een uitgesproken ontwikkelingsdynamische focus.

Hierbij leren we ‘matroesjka-gewijze’ kijken naar het lichaam in ontwikkeling en begrijpen hoe trauma zich daarbij kan vastzetten. Hierbij staan we telkens ook stil bij nieuwe wetenschappelijke inzichten rond oa. psychosomatiek en trauma en verfijnen we onze therapeutische aanpak van het gepantserde lichaam aan de hand van de ‘gelaagde’ EBW®-bril. De vertaalslag naar de praktijk gebeurt vanaf nu ook aan de hand van casuïstiek uit de eigen praktijk waarbij we leren hoe een therapeutisch stappenplan binnen LPT eruit kan zien.

data


2 x 2 opleidingsdagen: 8 – 9 februari & 21 – 22 maart 2024. Elke dag van 9u30 tot 17u.

prijs

€840 (excl. BTW) of €1016,40 (incl. BTW)

catering

Er is geen catering voorzien tijdens deze training. Breng zelf graag een lunchpakket mee. We beschikken over een ruime keuken waar je je lunch kan opwarmen. Het centrum biedt gratis koffie, thee en water aan.

locatie

Deze training gaat door in AgapeBelgium, Koolskamp.

certificaat

Na het volgen van deze training ontvang je een certificaat. C.U.: 9

kmo-p

De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van de training. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be

De subsidie via de KMO-p kan enkel voor studenten die voldoen aan volgende voorwaarden:

  • Diensten gericht op het aanleren van competenties die deel uitmaken van een beroep uit de knelpuntenberoepenlijst van de VDAB: arts, kinesist en verpleegkundige zijn een knelpuntberoep
  • Diensten gericht op het aanleren van technologische, technische, exact-wetenschappelijke of wiskundige kennis en de toepassing ervan in beroepen. STEM-opleidingen en Zorg STEM-opleidingen gepubliceerd op onderwijskiezer.be voldoen aan deze voorwaarde: masters geneeskunde, masters revalidatiewetenschappen & kinesitherapie, bachelors verpleegkunde, klinisch psychologen, osteopaten (indien de opleidingen gericht zijn op uw bedrijfsfunctioneren, kernactiviteit)

dr. joeri calsius

Dr. Joeri Calsius is van basisopleiding klinisch psycholoog (PhD.) en kinesitherapeut, hij studeerde eveneens cultuurfilosofie (MA.) en gezondheidswetenschappen (MSc.). Hij specialiseerde zich als lichaamsgericht psychotherapeut en osteopaat D.O. Hij promoveerde op een verhandeling over een geïntegreerde benadering van angst vanuit psychodynamische, fenomenologische en lichaamstherapeutische invalshoek. Voor dit proefschrift ontving hij in 2013 de Van Helsdingen Prijs van de Nederlandse Stichting Psychiatrie en Filosofie.
Hij is werkzaam in een eigen groepspraktijk te Maasmechelen met focus op een geïntegreerde benadering van stress, psychosomatiek en trauma. Daarnaast is hij deeltijds universitair docent en gastdocent aan diverse postgraduaat-opleidingen in binnen- en buitenland. Als onderzoeker publiceert hij over facetten van geïntegreerd lichaamswerk. Hij is auteur van diverse peer-reviewed publicaties en boekbijdragen. Zijn handboek ‘Werken met een lichaam dat moeilijk doet. Een andere kijk op het psychosomatische lichaam in therapie.’ (Acco, 2017) kent momenteel een vierde druk en verscheen bij Routledge (2020) als ‘Treating psychosomatic patients. In search of a transdisciplinary framework for the integration of bodywork in psychotherapy’. In 2021 verscheen zijn meest recente boek ‘In de wachtkamer van het lichaam. Een ontwikkelingsdynamische basis voor geïntegreerd lichaamswerk en lichaamsgerichte psychotherapie’.


4-daagse advanced training fundamenten van lpt 2024

8 & 9 februari – 21 & 22 maart 2024

€1016,40 (incl. BTW)