zweethut 4-winds

Tussen kerst en nieuw een ontmoeten met de zweethut.

Deze ceremonie staat in het teken van de winterzonnewende. 

De zweethut die wij aanbieden is geïnspireerd op traditionele Noord-Amerikaanse ceremonies voor ‘cleansing & healing’, de indiaanse sweatlodge.

De Lakota noemen de zweethut: INIPI, wat betekent: “Je levensenergie versterken door middel van de stenen”.

Ceremonie voor de winterzonnewende

Moeder Aarde dompelt zich in de diepste duisternis van het jaar, en zoals de planten hun zaad aan het duister van de aarde overgeven, waarin de krachtbron van hun ontkiemen en groei schuilt, zo is het ook een goeie tijd voor de mens om even in de diepste afgrond van zijn ziel te verblijven, en het vertrouwen te hebben dat hij door zijn overgave aan het duister naar het licht zal worden gevoerd. 

  • Welk zaad in mij wil dit jaar kiemen en rijpen?
  • Waar ontmoet en beleef ik mijn duister en mijn heldere zijde?
  • Welke verantwoording neem ik op mij, wat is mijn taak?
  • Waarvoor kan ik dankbaar zijn?

Vanuit iedere windrichting doorleven we het medicijnwiel. Dit houdt in dat er twee zweethutceremonies zijn, een vuurloop en een pijpceremonie.

De ervaring in de lodges kan je helpen om je op een krachtige manier zowel op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak te reinigen, te helen en jezelf in balans te brengen met “al wat is”!

Inschrijving is noodzakelijk.

Binnen een lage hut van wilgentakken, bedekt met doeken, de baarmoeder van de aarde, vindt een ritueel reinigingsprocesplaats voor lichaam, geest en ziel en voor alles wat bezield is. Door te zingen en te ‘bidden’ in het donker bij de stoom van water dat over roodgloeiende stenen wordt gegoten, maken we contact met de elementen: aarde, water, vuur en lucht en met onze elementaire kern, onze ziel. Uit respect voor de traditionele indiaanse culturen gebruiken we sommige van hun rituelen om zo onze eigen West-Europese reinigingstraditie te herscheppen. De zweethutceremonie zuivert grondig van binnenuit en opent je hart. Het is een zuiverings- en genezingsceremonie zowel voor vrouwen als mannen.

(Klik op de tabbladen bovenaan voor meer informatie)

datum

4-Winds: tweedaagse zweethut. We starten op dinsdag 26 december om 14u en eindigen op 28 december omstreeks 17u. 

inschrijven

Vul het contactformulier in en je zal meer informatie ontvangen.

prijs

€295 (incl. BTW)

Deze training/workshop komt niet in aanmerking voor subsidie via KMO-p.

locatie

De workshop wordt in ons centrum te Koolskamp gegeven. 

dirk ghekiere

Dirk Ghekiere is oprichter en inspirator van het centrum “Agape” in Koolskamp (België), van “La Geneytouse” in Toy-Viam (Frankrijk) en mede-oprichter van “The Spirit of Leadership” (S.o.L. België). Hij is een autoriteit in Ceremonieel Leiderschap, Groepsdynamica, Primal, Communicatie, Dramatherapie, Lichaamswerk en Systemisch Werken.


zweethut 4-winds

26 – 28 december 2023

€295 (incl. BTW)