vision quest 2024

De Vision Quest is een oude overgangsrite: de reis naar het middelpunt van de ziel. De Vision Quest is een negendaags programma in een ongerept natuurgebied. De eerste drie dagen ben je samen met de anderen in het basiskamp, waar je optimaal op je Quest wordt voorbereid. Daarna ben je vier dagen en vier nachten alleen op de berg, vastend, op een voor jou uitgekozen plek, met een kleine shelter van tentzeil en takken. De twee laatste dagen zijn er voor integratie van jouw Quest. 

Eeuwenlang hebben mensen zich teruggetrokken in de natuur om in volledige afzondering antwoorden te vinden op hun levensvragen en om spirituele wijsheid te verwerven.

De Vision Quest, oorspronkelijk een oude overgangsrite, heeft duizenden mensen wereldwijd in deze zoektocht bijgestaan. Ook vandaag is deze aloude ceremonie een krachtige manier om inspiratie, inzichten en antwoorden te vinden die belangrijk zijn voor jouw leven.

Tijdens een Vision Quest verblijf je vier dagen en vier nachten in de ongerepte natuur, op een plek die speciaal voor jou is bestemd. Je bent er vastend en in afzondering, alleen met jezelf en met Spirit die daar jouw leraar is. Het is een bijzondere, intense manier om je verbinding met de aarde te herstellen, om je leven te vernieuwen, contact te maken met je bestemming, om heling te vinden…

Je kan ‘de berg op gaan’ met verschillende verlangens – en soms ontdek je pas ter plekke waar het echt over gaat … Het is de magie van Vision Quest dat je precies krijgt wat je nodig hebt voor jouw verdere levenspad. Niemand komt ooit onveranderd terug van de berg….

maar om de hoek wacht ons misschien, een weg of ingang, nooit gezien, al gaan wij er aan voorbij, wellicht komen wij bij de geheime paden aan die leiden naar zon of maan…

Er bestaat een rijk dat de lichamelijke zintuigen overstijgt, een rijk vol mysterie en geest. Het is een oneindige en eeuwige dimensie die alle vorm overstijgt en geen tijd of ruimte kent. Al sinds het begin der tijden houdt de zoektocht naar dit gebied mensen bezig. De vroege Bijbelse profeten gingen alleen de woestijn in om te vasten en te bidden om een goddelijke openbaring, indianen gaan de wildernis in om een visioen te krijgen. 

Deze zoektocht naar een innerlijke wereld die de alledaagse, fysieke werkelijkheid overstijgt, is een van de oudste tradities van de mens. Duizenden jaren lang zijn mensen de natuur in getrokken om in volkomen afzondering de antwoorden te vinden op hun levensvragen en om spirituele wijsheid te verwerven. Hoewel vele van de oude gebruiken zijn vergeten, is er nog steeds een methode waarmee iedereen in deze tijd door de opening tussen de twee werelden heen kan stappen om mystieke dimensies binnen te gaan. 

Deze retraite, de quest, is een oude overgangsrite: de reis naar het middelpunt van je ziel. Terwijl we de toekomst in denderen, worden we door het uiterlijk vertoon van het moderne leven gescheiden van de aarde en blijft er weinig ruimte over voor de innerlijke zoektocht. We raken het vermogen kwijt te luisteren naar de roerselen van onze ziel. In onze steden zijn we de directe verbinding met de natuur, de krachtigste bron van de overdracht van visioenen, tekenen en boodschappen uit het rijk van de geest, kwijtgeraakt. 

We zijn vergeten hoe we naar deze tekenen moeten kijken, hoe we moeten luisteren naar de boodschappen in de wind en hoe we wijsheid kunnen ontlenen aan de bomen. Geld verdienen, bijblijven in de wereld van technologische vooruitgang en het onderhouden van een gezin maken het moeilijk om de geest tot rust te brengen en het hart open te stellen. Daarom begrijpen maar weinig mensen werkelijk welke krachten hun leven hebben gestuurd of vorm hebben gegeven aan hun bestemming. 

VQ_KL
Vision quest vertrek_KL

Een quest is voor de mens van vandaag een krachtige manier om zijn gevoel van verwondering en verbinding met de aarde te herkrijgen. Dit kan de vorm aannemen van een reis naar de natuur om in afzondering door bespiegeling antwoorden te vinden op de persoonlijke vragen die opkomen. Er ontstaat dan een proces waarbij lagen worden afgepeld en je ontdekt wat werkelijk van belang is in je leven.

Je kunt beginnen contact te maken met de bron van de pijn die je binnenin voelt, zodat je geheeld kunt worden. Een quest kan je ook zekerheid geven over je toekomst en je helpen spirituele diepgang te ontwikkelen.

Tijdens de quest ben je alleen met moeder Aarde, alleen met de vier winden, de sterren aan de nachtblauwe hemel, alleen met je gedachten en met je ziel. Het afsmeken van een visioen is geen grap, geen vrijetijdsbesteding, maar een serieuze zaak. Een visioen maakt je tot een ander mens.

Visioenen zijn geen dromen, visioenen zijn werkelijkheid. Als je een visioen krijgt, slaap je niet, je bent klaarwakker. Visioenen zijn een spiegelbeeld van onze spirituele oerkracht. Ze zijn levende momenten die ons op een ander bewustzijnsniveau overkomen.
Visioenen zijn de zichtbaar geworden krachten van zelfgenezing. Je hoort stemmen zonder klank, er gebeuren onverklaarbare dingen. Visioenen zijn beelden die zich voor je ogen afspelen alsof ze werkelijkheid zijn. Je ziet mensen en dieren vanuit je hart en je geest, niet met je ogen.

Pas als je de moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou

(Paulo Coelho)

(Klik voor data en prijzen op het tabblad praktisch)

data

22 tem 30 juli 2024.

Inschrijvingen zijn mogelijk tot en met zondag 26 mei 2024.  Inschrijving na deze datum zal afhankelijk zijn van open plaatsen.

Op maandag 27 mei 2024 om 19u is er een bijeenkomst met alle deelnemers en staf van de Vision Quest. Deze bijeenkomst is er als kennismaking, je krijgt de laatste tips als voorbereiding en alle nodige praktische info. Ook de carpooling wordt hier geregeld. Je krijgt er steun en begeleiding in jouw proces. Deze eerste bijeenkomst vindt plaats in Koolskamp.

prijs

Voor prijzen en meer info, mail naar Dirk dirk@spiritofleadership.be

Deze training/workshop komt niet in aanmerking voor subsidie via KMO-p.

voorbereiding

Wens je in te schrijven, stuur dan je motivatiebrief op naar dirk@spiritofleadership.be met vermelding van je naam.

locatie

La Geneytouse
Toy-Viam, Frankrijk

dirk ghekiere

De Vision Quest wordt begeleid door ceremonieleider Dirk Ghekiere (1951).

Vele jaren deed hij onderzoek naar de Noord-Amerikaanse tradities. Hij werd ingewijd in de eeuwenoude wijsheid door zijn teachers en Elders in Noord-Amerika, vooral Lakota en Chippewa Cree, die hem tot op vandaag trainen en inspireren. Door hen werd hij geïnitieerd tot zweethutleider, tot drager van de heilige pijp en kreeg hij toestemming om Vision Quest in de wereld te brengen. De afgelopen 20 jaar heeft hij zo honderden mensen naar de berg gebracht en bijgestaan tijdens deze life changing reis. Dirk begeleidt jaarlijks heel wat ceremonies, zowel in België als in het buitenland. Zijn jarenlange ervaring, zijn heldere kijk en aanpak, en zijn humor inspireren mensen. ‘Walk your talk’ staat hoog aangeschreven in zijn werk en in zijn leven.vision quest 2024

22 tem 30 juli 2024

€1210 (incl. BTW)