🎓summerschool 📅4 dagen 🕑residentieel 🏡 Koolskamp 👯ervaringsgericht 🗣️ Griet Verstraete ✅KMO-p

Summer School embodied breath –
ademwerk als resource

“Je adem is er altijd voor je, op elk moment in je leven.” Jon Kabat-Zinn

In deze summer school exploreren we hoe ademwerk een belichaamde, ‘down-to-earth’ methode is om je autonome zenuwstelsel te reguleren en met je lichaam en psyche in contact te komen.
Tegelijkertijd benadrukken we hoe de adem de brug slaat naar de diepgaande verbinding met de vier dimensies van het menselijk bestaan: 

 • BODY : het fysieke lichaam 
 • MIND : de cognitieve geest 
 • EMOTIONS: het emotionele landschap
 • SPIRIT:  het rijk van geest en bewustzijn die tegelijk een toegangspoort kan zijn tot creativiteit, inspiratie en flow.

Beoordeling: 4.5 uit 5.

Deze summerschool kent een gemiddelde tevredenheidsscore tussen 90 en 100%.

Ademwerk (Breathwork) is een overkoepelend begrip dat vele verschillende ademtechnieken en methoden omvat, met elk een eigenheid en focus. Een breed spectrum van adembewustzijn naar regulerende ademtechnieken en therapeutisch ademwerk om trauma’s te verwerken. Wat ze allemaal als doel hebben is het fysieke, mentale en spiritueel welzijn te verbeteren.
Door deze technieken van bewust ademen te combineren met beweging, beeldende expressie, meditatie en lichaamswerk, komen we in deze summer school tot verrassende en inspirerende ervaringen die volop ruimte geven aan expressie en zelfervaring. Op deze manier ontdekken we samen hoe je adem een veelzijdige resource kan zijn in je dagelijks leven, op de wijze die op dat moment nodig is: als houvast, als regulator, als troost, als brainstorm-partner, energiser, inspiratiesprankel of als rustpunt.

Ademwerk is een methode bij uitstek om tot het hier en nu te komen, in contact te treden met je lichaam en zelfbewustzijn te ontwikkelen. Daarnaast zorgt een dagelijkse adempraktijk voor een veerkrachtiger zenuwstelsel dat beter in staat is om met grote en kleine stressoren om te gaan. Dagelijks bewust ademen gaat gepaard met een grotere levenskwaliteit en keuzevrijheid.

We leren oefeningen die op lichamelijk vlak zorgen voor een betere vitaliteit, een regulatie van het immuunsysteem, en die de bloeddoorstroming en cardiovasculaire gezondheid verbeteren. Andere oefeningen zijn dan weer toegespitst op het vrijmaken van geblokkeerde emoties en op het omgaan met trauma en de sporen die deze nalaten in het lichaam.

Net als het dier in het wild dat beeft nadat het voor zijn leven heeft gelopen en aan gevaar is ontsnapt, moeten wij moderne gedomesticeerde dieren ook trauma’s uit ons lichaam loslaten, anders blijven ze daar steken en belemmeren ze ons vermogen om aanwezig te zijn in het leven en verzwakken ze ons mentaal, fysiek en emotioneel.

Wat kan je verwachten? (‘leerdoelen’)

 • Een uitgebreide kennismaking met je eigen ademhalingspatronen
 • Concrete ademoefeningen die je in verschillende situaties en levensomstandigheden kunnen ondersteunen
 • Praktische suggesties en handvaten over hoe je ademwerk op een doeltreffende manier in je dagelijks leven (en praktijk) kan integreren
 • Inzicht in de basisprincipes en -technieken van ademwerk
 • Ervaren hoe ademwerk het onbewuste in je bewustzijn kan brengen, en hoe het je kan ondersteunen bij zelfontwikkeling, veerkracht en zelfwerk
 • Ontdekken hoe verwante technieken zoals conscious movement, meditatie, en beeldende technieken je ademwerk kunnen inspireren en ondersteunen
 • Leren hoe je je autonome zenuwstelsel kan onderscheppen en beïnvloeden zodat je zowel fysiologische als psychologische reacties kunt reguleren door middel van je ademhaling.
 • In contact komen met je lichaam en de ruimte, lichtheid en keuzevrijheid ervaren die ademwerk biedt.
data

8 – 9 – 10 – 11 augustus 2024

We starten de eerste dag om 9u30 en eindigen de laatste dag omstreeks 12u.

29 C.U.

prijs

Opleiding: €590,85 (excl. BTW) of €714,93 (incl. BTW)

Verblijfskosten (catering en overnachting): €253 (incl. BTW)

Totaal: €714,93 + €253 = €967,93 (incl. BTW)

​catering

Deze training is verplicht residentieel. Catering en overnachting zijn voorzien tijdens dit programma.

locatie

De training wordt gegeven in AgapeBelgium, Koolskamp.

certificaat

Na het volgen van deze training ontvang je een certificaat.

kmo-p

De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van de training. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be

De subsidie via de KMO-p kan enkel voor studenten die voldoen aan volgende voorwaarden:

 • de deelnemer moet een door de overheid erkend (para-) medisch beroep hebben: officieel diploma in de psychologie, orthopedagogie, diëtiek, ergotherapie, logopedie, geneeskunde, kinesitherapie, verpleegkunde, homeopathie, chiropraxie, osteopathie, acupunctuur, psychotherapie (volgens de wet van 1 september 2016 van Maggie de Block), audiologie en tandartsen en apothekers

griet verstraete

“Ik ben gefascineerd en gepassioneerd om de wijsheid van het lichaam aan te boren en met de adem te werken door middel van bewustzijn en bewuste beweging. Ik ben een Open Floor Embodied Movement-leraar, Therapy-in-Motion beoefenaar en Transformational Breath® Facilitator en Trainer. Co-creator van de “Wheel of life” academie, die trainingen aanbiedt in zelfontwikkeling en zelfleiderschap. Ik faciliteer workshops en individuele sessies, waarbij ik de kracht van bewust verbonden ademwerk en belichaamde beweging combineer. Gedurende 6 jaar maakte ik deel uit van het IBF Admin Team en een deel van het admin team van Atman, de Oostenrijkse ademwerkvereniging. Ik was jarenlang staflid van de Belgische Vereniging voor creatieve therapie.”

(Klik op de tabbladen bovenaan voor data, prijzen en meer info)


LPT summer school embodied breath 2024

8-9-10-11 augustus 2024

€967,93 (incl. BTW en verblijfskosten)