🎓masterclass 📅2 dagen 🕑dagonderwijs 🏡 Koolskamp 👯praktijkgericht 🫂 lichaamsgerichte psychotherapie 🗣️ dr. Joeri Calsius & Marjolijne van Buren-Molenaar ✅ KMO-p
Masterclass Karakterstijlen in psychotherapie – Een trans-disciplinaire en praktische benadering van het gepantserde lichaam
“Met ons lichaam nemen we voortdurend waar en bewegen we. Maar evenzeer wordt datzelfde lichaam door anderen waargenomen en bewogen… een boeiend interactioneel proces!”
Programma
Eigenlijk is iedere ‘houding’ eerst en vooral een ‘ver-houding’, met onszelf, met andere mensen en met de wereld die ons omgeeft. Doorheen dit interactioneel proces van indrukken en uitwisselingen probeert ons lichaam af te stemmen en vormt het ons ‘in levende lijve’. Toch loopt dit niet altijd van een leien dakje en soms gaat het grondig mis. Het leven laat dan zijn sporen na en het lichaam ‘verpantsert’. Voor therapeuten is dit een interessant gegeven want wanneer we goed leren kijken (body reading) en luisteren (listening touch), vertelt het lichaamspantser vaak heel wat over iemands levensverhaal.
✅ In deze tweedaagse masterclass gaan we aan de slag met dit gepantserde lichaam en brengen het van binnenuit in beweging aan de hand van hands-on én hands-off technieken en verdiepen we ons in het werken met body reading en listening touch. Doorlopend vertalen we samen naar de klinische praktijk en worden we uitgedaagd om doorwrochte concepten en technieken uit de lichaamsgerichte psychotherapie tegen het licht van actuele wetenschappelijke inzichten te houden en zo onze kritische geest aan te scherpen.
Dus hé, (lichaamsgerichte) (psycho)therapeut, klinkt dit prikkelend en heb je zin om je op sleeptouw te laten nemen door Joeri en Marjolijne? Duik je mee in een op wetenschappelijke kennis, klinische ervaring en praktische casuïstiek gebaseerd programma om elkaar en elkaars werk beter te leren kennen? Samengebracht door de opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie bij AgapeBelgium, ontstond bij deze twee ervaren professionals – beide expert in hun vakgebied – het verlangen elkaars visie en werk te bevruchten. En dat is precies wat we gaan doen: we gaan samen aan het werk en nodigen jullie uit erbij te zijn en met dezelfde kennis en passie je professionaliteit te verbreden en verdiepen.
(Klik op de tabbladen voor prijzen, data en meer info)
DATA
26 en 27 augustus 2024. Telkens van 9u30 – 17u.
prijs
De kostprijs van deze masterclass bedraagt €420 (excl. BTW) of 508,20€ (incl. BTW).
Aantal deelnemers: We laten de Masterclass doorgaan vanaf 8 deelnemers en gaan tot maximaal 20 deelnemers.
CERTIFICAAT
Na het volgen van deze training ontvang je een certificaat. C.U.: 12
locatie
Deze opleiding gaat door in het centrum AgapeBelgium in Koolskamp.
catering
Tijdens dit programma is geen catering voorzien. Gelieve zelf jouw lunchpakket mee te brengen.
KMO-P
De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van de training. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be
De subsidie via de KMO-p kan enkel voor studenten die voldoen aan volgende voorwaarden:
- de deelnemer moet een door de overheid erkend (para-) medisch beroep hebben: officieel diploma in de psychologie, orthopedagogie, diëtiek, ergotherapie, logopedie, geneeskunde, kinesitherapie, verpleegkunde, homeopathie, chiropraxie, osteopathie, acupunctuur, psychotherapie (volgens de wet van 1 september 2016 van Maggie de Block), audiologie en tandartsen en apothekers
marjolijne van buren-molenaar
Deze training wordt gegeven door Marjolijne van Buren-Molenaar. Zij heeft haar hele leven een grote voorliefde voor bewegen gehad. In 1987 studeerde zij af als docent lichamelijke opvoeding. Begin jaren ’90 schoolde zij zich om en sinds 1998 heeft ze een praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie. Ze is getrouwd en is moeder van drie kinderen.
Marjolijne is houder van het European Certificate Psychotherapy (ECP).
dr. joeri calsius
Dr. Joeri Calsius is van basisopleiding klinisch psycholoog (PhD.) en kinesitherapeut, hij studeerde eveneens cultuurfilosofie (MA.) en gezondheidswetenschappen (MSc.). Hij specialiseerde zich als lichaamsgericht psychotherapeut en osteopaat D.O. Hij promoveerde op een verhandeling over een geïntegreerde benadering van angst vanuit psychodynamische, fenomenologische en lichaamstherapeutische invalshoek. Voor dit proefschrift ontving hij in 2013 de Van Helsdingen Prijs van de Nederlandse Stichting Psychiatrie en Filosofie.
Hij is werkzaam in een eigen groepspraktijk te Maasmechelen met focus op een geïntegreerde benadering van stress, psychosomatiek en trauma. Daarnaast is hij deeltijds universitair docent en gastdocent aan diverse postgraduaat-opleidingen in binnen- en buitenland. Als onderzoeker publiceert hij over facetten van geïntegreerd lichaamswerk. Hij is auteur van diverse peer-reviewed publicaties en boekbijdragen. Zijn handboek ‘Werken met een lichaam dat moeilijk doet. Een andere kijk op het psychosomatische lichaam in therapie.’ (Acco, 2017) kent momenteel een vierde druk en verscheen bij Routledge (2020) als ‘Treating psychosomatic patients. In search of a transdisciplinary framework for the integration of bodywork in psychotherapy’. In 2021 verscheen zijn meest recente boek ‘In de wachtkamer van het lichaam. Een ontwikkelingsdynamische basis voor geïntegreerd lichaamswerk en lichaamsgerichte psychotherapie’.