LifeQuest

Welkom op jouw quest

LifeQuest is een nieuw programma van AgapeBelgium voor mensen die het bekende willen verlaten en het onbekende willen verkennen.
Het is een ervaringsjaar waarin je op zoek gaat naar jouw “innerlijke goud”. Je leert hoe jouw kracht en talenten, maar ook jouw weerstand en angsten, poorten zijn die leiden tot ontwikkeling en groei op persoonlijk vlak.
LifeQuest bestaat uit 6 bijeenkomsten waarin je samen met de groep op zoek gaat naar wie je bent. Het is een reis die begint in het hier en nu, en waarvan we de eindbestemming niet kennen. Wat we wel zeker weten is dat de reis ons zal leiden langs schoonheid, verbinding, authenticiteit en persoonlijke groei.
Een team ervaren begeleiders zal je bijstaan zodat deze zoektocht in een veilige omgeving kan gebeuren.
Dit is jouw uitnodiging om dieper in jezelf te duiken, je levenspad te verkennen en te ontdekken waar je naartoe wilt. LifeQuest is speciaal ontworpen voor iedereen die de kracht van bewustwording wil leren kennen en wil integreren in zijn leven. Dit programma biedt een unieke mix van bewustzijnsontwikkeling, verbondenheid en persoonlijke groei. Het is geen professionele opleiding of therapie, maar eerder een transformerende ervaring die je leven verrijkt en je comfortzone vergroot.

LifeQuest is geen professionele opleiding of therapie, maar eerder een transformerende ervaring die je leven verrijkt en je comfortzone vergroot. Aan de hand van lichaamswerk, communicatie en rituelen ga jij op jouw quest. Je leven zal na de LifeQuest nooit meer hetzelfde zijn.

Klaar om aan boord te stappen en jouw levensreis te verdiepen? LifeQuest wacht op je!

Programma

LifeQuest bestaat uit 6 bijeenkomsten, verspreid over 1 kalenderjaar. In totaal beslaat LifeQuest 14 dagen.

 1. Het nieuwe begin
  Het is de bedoeling dat we onze gekende persoonlijke kracht naar een hoger niveau tillen. Je begint met het verkennen en delen van wat je al weet over jezelf en ontdekt jouw sterke punten en unieke eigenschappen. Hier ligt een comfortabele basis waarop we kunnen bouwen. Maar je stopt niet bij het bekende. Je gaat verder dan je comfortzone en daagt jezelf uit om belemmerende overtuigingen te onderzoeken.
  Samen creëren we een sfeer van groei, inspiratie en empowerment. Vuur zal dit weekend (ook) onze leermeester zijn. We maken een start met het onderzoeken van attitudes die bewustwording en ontwikkeling ondersteunen.
 2. Krachtbronnen verdiepen
  Tijdens de tweede bijeenkomst ga je vanuit een andere invalshoek jouw krachtbronnen ont-moeten en onderzoeken. Je leert met name kijken naar en omgaan met jouw weerstand en angsten. Tijdens deze bijeenkomst leer je ook een model aan dat helpt om je vrijer te maken van beperkende (geloofs)overtuigingen. Een ‘tool’ die eenvoudig, toegankelijk en heel effectief is.
 3. Ontmoeting met de schaduw
  Je zal bijzondere en ook heel eenvoudige modellen aanleren die jou toegang zullen verlenen tot je persoonlijke schaduw. Je zal de ideeën en gewoontes die je stralingskracht in de weg staan, ontmoeten. Je zal je tijdens deze bijeenkomst verbinden met je creatieve kracht, je spontaniteit, je gevoeligheid en je bijzondere inzichten die door schaduwdynamieken belemmerd of ontoegankelijker zijn geworden.
 4. Hoofd, hart en levenskracht
  Deze bijeenkomst zetten we de verbinding met je hoofd, je hart en je levenskracht centraal. Deze lichaamsmetafoor helpt je te begrijpen dat jij je spontane levenskrachtige expressies op een verbindende manier in helderheid kunt delen. Samen zullen we zowel de vreugde als de uitdagingen van de dag en de nacht ervaren. We streven naar het ervaren van vernieuwde vitaliteit en het openen van ons hart en onze levenskracht naar de buitenwereld toe.
 5. Ik ben…
  Met de verbinding die je bent aangegaan met jouw voorouders, gaan we samen een oude nachtceremonie in. Je leert dat je niet geboren bent als een blanco blad, maar wel in een geschiedenisboek dat wij ons lijf noemen. Niet alleen ga je de relatie aan met jouw voorouders tijdens deze bijeenkomst. Je leert ook dat je keuzes kan maken, vanuit bewustzijn, hoe jij jouw leven vorm geeft. Oude patronen leer je zien doorheen de tijd en je onderzoekt welke vernieuwingen klaar liggen om te eigen te maken.
 6. Thuisgekomen
  Tijdens de laatste bijeenkomst vieren we het leven. We kijken terug, samen, op een bijzonder reis. Je gaat benoemen wat deze reis jou gegeven heeft. Het is de tijd van oogsten. Het delen van de overvloed. Het onderzoeken hoe je het geleerde verder kan integreren.

“Embrace the Journey, Live the Quest”

Klik op de tabbladen voor prijzen, data en meer info.

DATA

We starten de tweede editie van LifeQuest in het voorjaar van 2025. De bijeenkomsten van dit parcours vallen hoofdzakelijk in het weekend.

Wil jij ook graag jouw LifeQuest aangaan, maar volg je deze liever tijdens de week, stuur ons dan graag een mailtje. De bedoeling van dit traject is dat we LifeQuest op diverse tijdstippen in het jaar laten starten, zodat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om hun LifeQuest te doen.

prijs

Kostprijs binnenkort beschikbaar. Je hoeft het bedrag niet in 1 keer te betalen indien je dat niet kan, het is mogelijk om LifeQuest via afbetaling te betalen.

Aantal deelnemers: we laten de LifeQuest doorgaan vanaf 8 deelnemers en gaan tot maximaal 25 deelnemers.

locatie

De locatie wordt binnenkort gepubliceerd.

catering

Dit programma is een residentieel programma. Verblijfskosten en cateringkosten zijn inbegrepen in de prijs.

taal

Dit programma wordt aangeboden in het Nederlands.

Voor alle andere vragen, klik op de tab ‘FAQ’s’ hierboven (Frequently asked questions)


LifeQuest spreekt een breed publiek aan. In principe is iedereen welkom die open staat voor verandering. Iedereen die wil leren over zichzelf en hieruit wil groeien.
Het is zeker aangeraden voor mensen die met mensen werken. Coaches, begeleiders, managers, therapeuten,…die zelf (nog) eens de diepte willen ingaan. Onze overtuiging is dat je maar zo diep kan gaan met je mensen dan dat je zelf ooit bent geweest.

LifeQuest is toegankelijk vanaf 21 jaar.

Ja. Alle methodes die gebruikt worden in het LifeQuest programma zijn wetenschappelijk onderbouwd. De begeleiders zijn zowel in de methodes opgeleid en ervaren, alsook in de achtergronden die in de methodes leven. LifeQuest is echter geen opleiding en is ook niet bedoeld om de programma-onderdelen over te nemen en toe te passen.

LifeQuest kost €2438,80 All In (Training €1680, overnachting en catering €362.53 + BTW 369.27€).

De bijeenkomsten zullen begeleid worden door onze ervaren trainers uit AgapeBelgium. Deze zijn Niek Ghekiere, Stephanie de Bruijckere, Evan Van Lissum en anderen.
Volledig overzicht van ons trainersteam kan je terugvinden op onze website: https://agapeuniverse.be/about/

De groepen bestaan uit minimum 8 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 25.

De ontmoetingen vinden plaats in ons centrum. Vandaag is dat in Koolskamp.

Als je minimum 21 jaar bent en vrij van drugs/alcohol verslaving, geen zware psychische problemen hebt, ben je meer dan welkom.
Je zal een intake formulier moeten invullen op basis van dewelke we inschatten of LifeQuest iets voor je is op dit moment.

Met een zware verslavingsproblematiek bedoelen wij dat het ontwennen van het product waaraan je verslaafd bent, bijzondere aandacht en begeleiding nodig heeft. Wij kunnen je zeker bijstaan, naast het programma, om je te begeleiden naar de gespecialiseerde zorgverleners. Wil je echt ontwennen van specifieke producten, en wij gaan je graag hierin steunend motiveren, gebeurt het best in de juiste context met de gepaste begeleiding. LifeQuest kunnen we niet zien als een ontwenningsprogramma. Wel kan LifeQuest een heel versterkend programma zijn wanneer je een ontwenningsprogramma hebt doorlopen.

Nee. Als je recent een psychose hebt gehad, zal je niet kunnen deelnemen aan LifeQuest. Mensen met een gevoeligheid voor psychoses zullen zeker gebaat zijn met bepaalde ‘ingrediënten’ die in LifeQuest aanwezig zijn, maar niet het gehele programma. Heb je recent een psychotische ervaring gehad en weet je niet zo goed hoe je ermee om kan gaan, dan zijn wij zeker bereid om te helpen kijken waar de gepaste zorg te vinden kan zijn. Maar vooraleer je ons contacteert, neem heel graag eerst contact op met jouw huisarts. Deze zal je zeker al een geschikt antwoord kunnen geven.

Zeker niet. Iedereen is welkom. We begeleiden iedereen op zijn eigen tempo.

De blokken zijn residentieel. We werken steeds twee dagen, behalve in de twee laatste blokken die 3 dagen tellen. We starten ‘s ochtends om 9u tot ongeveer 21u ‘s avonds. De tweede ochtend starten we met meditatie om 7u en ronden we af tussen 15u en 16u. Hier kan echter van afgeweken worden tijdens bijeenkomsten.

We willen niet teveel prijsgeven, omdat het anders een deel van de beleving zou wegnemen.
De bijeenkomsten vormen een verhaal. Tijdens iedere bijeenkomst focussen we ons op een thema. De bijeenkomsten verdiepen elkaar. Daarom zal iedere bijeenkomst ook verschillend en uniek zijn. Nooit zullen er twee dezelfde bijeenkomsten zijn. Iedere groep is uniek, iedere situatie is uniek. Iedere LifeQuest zal uniek zijn. Net zoals het leven.

Studenten moeten alleen voor de eerste middag elk iets meebrengen om te eten. De bedoeling is om elkaar te verrassen met gezonde voeding. “Potluck” dus. De andere momenten zorgen onze koks voor aangepaste voeding. Afhankelijk van de structuren zal het eten aangepast worden. We eten sowieso vegetarisch. We houden rekening met intoleranties en voedselallergieën.

GSM’s zijn niet toegelaten tijdens de bijeenkomsten. We gaan in no-time. We focussen op elkaar en niet op de buitenwereld.
Licht de mensen in dat je niet bereikbaar bent. Bij noodgeval kunnen de mensen het centrum contacteren om je te bereiken.

Met rituelen bedoelen we ceremonies vanuit de oude tradities. Het zijn heilige rituelen waar we de toestemming kregen van Elders om ze te mogen inzetten. We gaan hier heel zorgzaam mee om. Ceremonies zijn bijvoorbeeld inipi (zweethut), vuurloop, vision quest, tipi meeting,…

Een fysieke beperking hoeft niet per se een hindernis te zijn om deel te nemen aan de Life Quest. Neem gerust even contact op en we kijken samen wat er mogelijk is. We streven voor LifeQuest naar een volledige inclusiviteit van deelnemers. We zullen alles in het mogelijke stellen om iedereen een volledige ervaring te kunnen laten beleven.

Niemand zal ooit verplicht worden deel te nemen aan een activiteit. Iedereen neemt daar zelf verantwoordelijkheid in. Wel zullen we bevragen vanuit welke beweegreden iemand kiest om niet deel te nemen, zodat we steeds de gepaste zorg kunnen verlenen.

Ook hier zullen we eerst kijken wat maakt dat je afhaakt. Is dit een herkenbaar oud patroon? Wat maakt dat je wil stoppen?

Indien je halverwege het traject stopt, zal je de mogelijkheid krijgen om de resterende weekends op een later tijdstip te vervolledigen (indien mogelijk). Je zal geen financiële teruggave krijgen, met uitzondering als het stoppen gedwongen wordt vanuit medische motieven.

Neen. De KMO-portefeuille komt alleen tussen voor professionele opleidingen binnen de lichaamsgerichte psychotherapie. De LifeQuest komt dus niet in aanmerking voor KMO subsidie. Wel kan je je collegegeld gespreid betalen via een afbetalingsplan.

LifeQuest is geen religie of cultuur. We streven naar openheid en inclusiviteit. Dus iedereen is welkom met zijn of haar geloofsovertuigingen. De ceremonies die tijdens LifeQuest worden gebruikt, doen geen afbreuk aan iemands religieuze overtuiging en deze ceremonies zijn niet religieus geïnspireerd. Daarnaast is het goed te weten dat wij gebedsmomenten die bepaalde religies ingeven dagelijks te houden, heel graag respecteren en hier ruimte aan bieden. Gelieve hier graag open over te communiceren, dan kunnen wij hiermee rekening houden in het programma.

LifeQuest is geen opleiding. Je zal geen certificaat krijgen op het einde van de rit. Hiervoor verwijzen je graag door naar onze Agape Academy opleidingen.
Echter zijn we ervan overtuigd dat de ervaring die je zal hebben, zal kunnen meenemen in jouw professionele leven. Het programma sterkt jouw leiderschapvaardigheden, verdiept communicatie, verrijkt jouw manier van afstemmen en flexibel zijn, en zo veel meer.

LifeQuest kan levensveranderend zijn. Je zal groeien op persoonlijk vlak. Je zal leren spreken van binnen naar buiten. Je zal blinde vlekken ontdekken. Je zal inzicht krijgen in patronen en kunnen oefenen met nieuwe patronen en overtuigingen.
Je zal er beter uitkomen, alhoewel dit misschien niet altijd zo zal lijken in het begin. Verandering heeft tijd en moed nodig.

Nederlands is de voertaal. Als er een groep mensen zich aandient die het programma in een specifieke voertaal wensen te volgen, dan zal gezocht worden naar een tolk of zal het programma door de trainers in deze voertaal worden uitgerold.

Het programma is alcoholvrij.

Ten eerste is het heel belangrijk te weten dat veiligheid een kernwaarde is in alle programma’s van AgapeBelgium. Deze veiligheid kunnen we in de omkadering voor een deel inbouwen (veilige omgeving, heldere afspraken,…). Een ander deel van de veiligheid zal onderling in de groep groeien. Deze veiligheid die dan ontstaat is het gevolg van respectvolle aandacht voor ieders eigenheid en expressie en het leren jezelf op een respectvolle belevenisvolle manier uit te drukken. In die dynamiek is het mogelijk om nieuwe bewegingen te maken, risico’s te nemen of op een vriendelijke manier jezelf te ontmoeten. Daarnaast is het belangrijk te weten dat LifeQuest onderdelen kent die jou wellicht ‘uit jouw comfortzone’ kunnen brengen. Ook bij deze onderdelen staat de veiligheid en het volgen van veilgheidsprotocollen centraal. Onze ervaren begeleiders zorgen ervoor dat alles in een veilig kader kan gebeuren, zodat mensen de ruimte hebben om te groeien op hun eigen tempo.

Op termijn zullen mensen opgeleid worden om LifeQuest mee in de wereld te brengen. Dit wil zeggen dat je de tools zal leren om LifeQuest op een goede manieren te organiseren en faciliteren met de ondersteuning van Agape Universe.
Mensen die LifeQuest hebben doorlopen, zullen de kans krijgen om te assisteren om op deze manier reeds ervaring op te doen.

niek ghekiere

Je wordt opgeleid door Niek Ghekiere. Niek is als creatief therapeut een erkend dans- en bewegingstherapeut en draagt een Master in Dance Movement Therapy (MaDMTh). De opleiding die hij volgde tot neo-reichiaans therapeut ondersteunt en verscherpt hem in het begeleiden van mensen en groepen. Hij heeft een privépraktijk, waar hij individuele- en groepstherapie geeft en is directeur van het therapie- en opleidingscentrum AgapeBelgium. Hij is voormalig voorzitter van de vakgroep dans- en bewegingstherapie en verricht onderzoek naar lichaamsgerichte therapieën en spiritualiteitsbeleving.

evan van lissum

Evan Van Lissum was reeds actief als zelfstandig ondernemer toen in 2010 zijn pad naar Agape leidde. Een vuurloop bracht hem bij Vision Quest en de Quest bracht hem bij de opleiding Integratieve Therapie en Sjamanisme. Na zijn vierjarige opleiding liep Evan stage als assistent bij verschillende groepen in Agape en in La Geneytouse. In 2016 behaalde hij daarnaast zijn certificaat als Vuurlooptrainer. Tevens is hij professioneel coach (Training @ Coaching Square) en Discovery Insights practitioner. 

Evan slaagde erin om zijn rijke ervaringen mee te nemen in het bedrijfsleven en als freelance coach verschillende teams te inspireren om in de diepte aan de slag te gaan. Daarnaast doceert hij groepsdynamica en communicatie in de groepen van Connected Living en Dans- en Bewegingstherapie bij agape en begeleidt hij mensen in zijn individuele praktijk in Holsbeek.

stephanie de bruijckere

Stephanie de Bruijckere is een internationaal trainster die zich heeft gespecialiseerd in dynamische ontspanningswerkvormen, Laban Bewegingsanalyse en Bartenieff Fundamentals. Zij is een erkend dans- en bewegingstherapeute en gecertificeerd bewegingsanalist (CMA). Zij doceerde in de internationale trainingen van het Laban Institute for Movement Studies in New York en werkte mee in programma’s zoals ‘embodied leadership’, ‘dynamic relaxation’ en nog meer.
Zij is verbonden als coördinator en trainster in de opleiding dans- en bewegingstherapie van AgapeBelgium.


LifeQuest


Start: 2025

€2438,80 (Alles inclusief)