gecertificeerde training tot vuurloopleider

Steeds meer individuen, groepen en teams nemen deel aan vuurlopen. Om aan deze vraag tegemoet te komen, zijn goed opgeleide vuurloopleiders noodzakelijk. Deze training wordt opnieuw aangeboden in 2025. Wil je graag op de hoogte gebracht worden wanneer de data beschikbaar zijn, stuur ons dan een mailtje via de knop hieronder.

Beoordeling: 4.5 uit 5.

Deze opleiding kent een gemiddelde tevredenheidsscore tussen 95 en 100%.


De mogelijkheid van ieder mens om blootsvoets over een heet vuur te kunnen wandelen is, op zijn zachtst gezegd, verbazingwekkend.
Reeds vele wetenschappelijke onderzoekers werden geïnspireerd en gemotiveerd om dit gebeuren te verklaren.
Tot op vandaag bestaat er nog geen sluitende wetenschappelijke opheldering die antwoord geeft op de vraag waarom mensen in staat zijn op een veilige manier over gloeiendhete kolen te wandelen.

Wat wel zeker is, is wat vuurlopen doet met een persoon. Vuurlopen is een diepgaande en krachtige ervaring. Vuurlopen maakt de aandacht en het bewustzijn wakker in elke deelnemer, om zijn of haar lichamelijke sensaties, gevoelens en gedachten te focussen en deze te verbinden met het vuur.
Vuurlopen verenigt fysieke, emotionele en mentale gewaarwordingen, samen met de spirituele dynamieken van ieder persoon in één focus, een helder doel, een ‘gebed’.

Steeds meer individuen, groepen en teams nemen daarom deel aan vuurlopen. Om aan deze vraag tegemoet te komen, zijn goed opgeleide vuurloopleiders noodzakelijk

Vuurlopen werd oorspronkelijke als een ceremonie aangeboden. Heel gebruikelijk was de vuurloop een overgangsceremonie. Een ceremonie die een nieuwe fase in een leven kracht bijzet. Daarnaast werd vuurlopen gebruikt om een spirituele ontwikkeling te verdiepen en/of heling te realiseren. Vandaag zijn deze toepassingen langzaam terug aan het keren. De oorspronkelijke toepassingen worden steeds begrijpbaarder en geschikter.

Vanwege de intensiteit van deze training, zowel tijdens de trainingsdagen maar ook na afloop van de training waar wij standby blijven voor vragen en steun, bieden wij deze training 2-jaarlijks aan. Covid heeft dit plan gedwarsboomd en net daarom zijn we vurig enthousiast deze training straks opnieuw aan te bieden.

waarom kiezen voor agapebelgium
om deze training te volgen?

* Je krijgt les van een expertenteam van een zestal trainers die elk op hun eigen manier uitblinken in expertise op het vlak van vuur;
* Niet enkel gaan we vuurlopen benaderen als tool voor workshops, teams en empowerment maar ook als ceremonie en healingtool;
* We bieden een rijk aanbod ‘energizers’ (oefeningen waarbij je voelt hoe energie ervaren wordt in het lichaam. Het zijn oefeningen rond overgave en kracht en die te maken hebben met verbinding en hechting. )
* We bieden zowel klassieke energizers als heel wat vernieuwende energizers.
* Binnen deze training krijg je een training van het Rode Kruis en leer je over eerste hulp, brandwonden en verbandtechnieken (met certificaat)
* Je krijgt een beknopte cursus over de biologie van angst, wat een belangrijk onderdeel is van vuurlopen;
* De training is uniek en hedendaags, waarbij we de wortels van het vuurlopen respecteren, in ere laten en intact houden;
* Onze vuurloopleiders zijn ook coaches en psychotherapeuten en bovendien ervaren ceremonieleiders;
* AgapeBelgium heeft meer dan 30 jaar ervaring in het aanbieden van vuurlopen en vuurlooptrainingen en heeft meer dan duizend mensen over het vuur begeleid.

De afgelopen jaren zijn we getuige mogen zijn van de vorige opleidingsgroep die vuurlopen op een heel succesvolle manier hebben geïntegreerd en toegepast. Zo hebben we vuurloopleiders zien schitteren bij topsporters, bij teams, bij psychiatrische patiënten en bij vele geïnteresseerden. Soms waren het overgangsrituelen, helingsceremonies, oud- en – nieuw – overgang, of open vuurlopen die een heel bekrachtigend effect hebben. Deze initiatieven zijn niet alleen een return of investement. Deze initiatieven sterken de persoon van de vuurloopleider in vele facetten en via de vuurlopen winnen deelnemers aan vertrouwen, kracht, focus en weerbaarheid.

Deze training geeft jou als deelnemer veel meer dan enkel de technieken en de kennis van het begeleiden van vuurlopen. Vuurloopinstructeur worden leert jou over jouw kracht van zelfbewustzijn, van zelfbeheersing en jouw natuurlijk leiderschap.  Een vuurloopinstructeur belichaamt zorgzaamheid en veiligheid, verantwoordelijkheid en respect. Het vuurlopen leert je over jouw manier van wandelen in schoonheid en evenwicht. Na deze training kan je individuen, groepen en teams begeleiden in de vuurloopervaring. Je wordt na de training op regelmatige basis – en in alle vrijblijvendheid – uitgenodigd voor bijscholingen, verdiepingsdagen en ontmoetingsdagen.

 • Vuurloopleiders begeleiden individuen en teams met als doel hen te verstevigen, hun kracht te verdiepen & hun onderlinge verbondenheid te versterken.
 • Vuurloopleiders leren mensen omgaan met hun aarzeling, angsten, weerstand en twijfel waardoor meer vertrouwen en zekerheid kan ontstaan.
 • Vuurloopleiders kennen de transformerende kracht van het vuur en kunnen hiermee omgaan.
 • Vuurloopleiders hebben inzicht in de processen en voorwaarden die het mogelijk maken om een vuurloopervaring op een veilige en verantwoorde manier op te doen.
 • Vuurloopleiders belichamen moed, zelfkennis, authenticiteit en zelfzekerheid.
 • Vuurloopleiders zijn vurige leiders.

Na de afronding van de training ontvang je een door de Vlaamse overheid erkend certificaat.

Deze training is open voor iedereen die gemotiveerd is, zich aangetrokken voelt tot de vuurloop of deze wenst te gebruiken in zijn/haar huidige werk of de wens heeft er zijn/haar werk van te maken in de toekomst.

Deze training wordt veelvuldig geconsulteerd …

 • door coaches, therapeuten, managers, facilitators, leiders, artistiekelingen en artiesten en teamleiders;
 • door professionelen die een diep respect voelen om mensen te zien groeien, ontwikkelen in hun leiderschapskwaliteiten of werken met teams en groepen of met burn-out;
 • door mensen die zich wensen te verbinden met hun élan vital, hun innerlijke vuur, hun bron van creativiteit, die bewustwording een centrale plaats geven in hun leven.
criteria
 • In de mogelijkheid zijn en bereid te zijn te reflecteren op jouw eigen acties, gevoelens en gedachten;
 • Akkoord gaan met de praktische regelingen verbonden aan deze training en locatie;
 • Fysieke en emotionele stabiliteit, alsook beschikken over empathische vaardigheden;
 • Jouw motivatiebrief (max. 1 A4) en de antwoorden op de vragenlijst verder in deze brochure mailen naar info@agapebelgium.be
data

Module I:
Het vuur voeden
2025

Module II:
Het vuur hoeden
2025

Deze training is verplicht residentieel. Je verblijft dus meerdere opeenvolgende dagen in het centrum.

kostprijs

De prijzen zijn binnenkort beschikbaar.
Onder specifieke voorwaarden kan deze training worden betaald met een betalingsplan. Je kan hierover meer informatie aanvragen in het toelatingsgesprek.

In de prijzen zijn inbegrepen:
• begeleiding en training
• hout
• materialen
• cursusmateriaal
• maaltijden en overnachting

Deze training/workshop komt niet in aanmerking voor subsidie via KMO-p.

locatie, overnachting & catering

De locatie wordt binnenkort gepubliceerd.

niek ghekiere
dirk ghekiere
daniëlle de wilde
peter doll
ward ghekiere

training internationale vuurloop begeleider

Start: 2025

€5032,50 (incl. BTW)