🎓training 📅2 dagen 🕑dagonderwijs 🏡 Koolskamp 👯ervaringsgericht 🎯certificaat 🗣️Lorenzo Brocchini

internationale bondingtherapie 2-daagse – mat- & kringwerk – volzet

Deze training is een intensief weekend waar de bondingpsychotherapie aangeboden wordt door een internationaal team van bondingpsychotherapeuten. Het weekend staat open voor zowel professionals, studenten als voor niet-professionals. Dit weekend wordt doorgaans 2x per jaar georganiseerd door de internationale bondingfederatie. Eenmaal in Italië en daarna in België. AgapeBelgium engageert zich al meer dan 6 jaar om deze bijzondere ontmoetingsmomenten te laten plaatsvinden.

Click here for English.

Beoordeling: 4.5 uit 4.

Deze opleiding kent een gemiddelde tevredenheidsscore tussen 80 en 85%.

Werken in Bonding, om het werk van bonding psychotherapie te ervaren.

Het internationaal bondingweekend is altijd een trainingsweekend waar een internationaal team van bonding-experten samenkomen. Gedurende 2 dagen wordt de focus gelegd op kring- en matwerk.

De VBP (Vlaams Nederlandse Vereniging voor Bondingpsychotherapie) is bijzonder trots om de internationaal bondingtherapie 2-daagse opnieuw te kunnen aanbieden.

Op de mat wordt via de ervaring van “fysieke betrokken nabijheid” de weg naar het voelen en het ervaren van emoties geopend. Het intenser in contact komen met gevoelens, die je nog niet van jezelf kent of in jezelf hebt herkend, horen hier ook bij. Ook oude emoties, die er misschien niet eerder mochten zijn, kunnen naar boven komen of emoties die je nog niet eerder kon verwerken.

Het kringwerk richt zich vooral op affirmaties. Anders gezegd, we kunnen “stemmetjes” in ons hoofd hebben die zeggen: “ik ben niet goed genoeg, ik moet perfect zijn, ik mag geen fouten maken, ik kan er beter niet zijn, ik ben niet om van te houden, …”

Al deze innerlijke overtuigingen lenen zich voor het kringwerk en kunnen we via het werken in de kring en na het intensieve werk op de mat, vertalen naar positieve overtuigingen, zoals bijvoorbeeld “ik mag fouten maken en dan ben ik nog steeds goed genoeg”. Of “ik ben om van te houden zoals ik ben” en last but not least “ik besta”.

Bonding Psychotherapie is een ervaringsgericht leerproces dat gebaseerd is op het mobiliseren en uiten van diepe gevoelens, het ontwikkelen van een positieve houding ten opzichte van zichzelf en anderen, en op het leren en oefenen van nieuw gedrag.

Bonding Psychotherapie werd in de jaren zestig en zeventig ontwikkeld door de Amerikaanse psychiater en psychoanalyticus Dr. Daniel Casriel (1924-1983).
Hij observeerde dat de behoefte aan emotionele en fysieke nabijheid van anderen heel belangrijk is in onze ontwikkeling. Casriel bestempelde deze basisbehoefte als de behoefte aan ‘binding’.

Programma
data

Donderdag 25 en vrijdag 26 april 2024. We beginnen donderdag om 10.00 uur. (2 dagen van 10.00 tot 18.00 uur met aansluitend een avondprogramma (ontspanning) dat ontstaat in het moment).

Aantal contacturen: 16

prijs

€338,70 (inclusief BTW en verblijfskosten (overnachting en catering))

Deze training komt niet in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille.

Maximaal worden 16 personen toegelaten.

locatie

Deze reeks gaat integraal door in het centrum AgapeBelgium in Koolskamp. (Heirweg 60)

catering

Dit programma is residentieel. Overnachten en verblijf zijn inclusief in de prijs inbegrepen. Door het residentiële karakter is er tijd voor verbinding, ook tussen de lesmomenten door, wat ervoor zorgt dat het bondingwerk optimaal kan geïntegreerd worden tijdens de 2-daagse.
De catering start de eerste dag met de lunch en eindigt de twee dag ook met de lunch. Er is verder avondeten en ontbijt voorzien, alsook een soepmoment, samen met enkele versnaperingen en koffie/thee tussendoor.

taal

Deze training wordt aangeboden in het Engels.

lorenzo brocchini (IT)

Klinisch psycholoog, Individueel en Groepsanalytisch Psychotherapeut “New Clinic New Setting”,
Teaching Fellow van de International Society of Bonding Psychotherapie,
Opgeleid in E.C.R.O Concept (Sociale Psychologie),
Hoofd van het klinische en trainingsgebied – Associazione Nazionale Dipendenze Tecnologiche, GAP e Cyberbullismo – Italiaanse vereniging van digitale verslaving, ludomania en cybermobbing,
Wethouder van de Orde van Psychologen van de regio Marche.
Hij heeft twintig jaar ervaring opgedaan in de coördinatie van therapeutische gemeenschapsdiensten voor pathologische verslavingen, waaronder dubbele diagnoses, waarbij hij samen met hun families complexe trajecten heeft ontwikkeld.
Momenteel voert hij therapeutisch werk uit met mensen, koppels en groepen; voert supervisie uit voor onderwijs- en multiprofessionele teams; organiseert cursussen Menselijke Groei met het bisdom Senigallia in samenwerking met het Ministerie van Jeugd en Gezin.

(Klik op de tabbladen bovenaan voor prijzen, data en meer info)


internationale bondingtherapie 2-daagse


25 en 26 april 2024

€338,70 (incl. BTW en verblijfskosten)