🎓reeks 📅4 dagen 🕑dagonderwijs 🏡 Staden 👯 ervaringsgericht ❤️‍🩹therapie 🗣️Lieve Thienpont & Caroline Buys

reeks (ver)binding door bondingtherapie 2024 – najaar

Elk mens heeft basisbehoeften. Zo is er ook een basisbehoefte naar betekenisvolle relaties. Het vermogen om nabije en positieve relaties te hebben waarbinnen wij mensen emotionele openheid en fysieke nabijheid kunnen ervaren en waarin wij ons veilig en beschermd kunnen voelen, is een belangrijke factor voor onze emotionele en mentale gezondheid.

Dit is de tekst, vrij vertaald, die achterop staat op het boek “Bondingpsychotherapy, Theoretical Foundations and Methods”, door Konrad Stauss in 2007.    

Praktisch richt de bonding zich op “het matwerk” en “het kringwerk”.
Op de mat wordt via de ervaring van “fysieke betrokken nabijheid” de weg naar het voelen en het ervaren van emoties geopend. Het intenser in contact komen met gevoelens, die je nog niet van jezelf kent of in jezelf hebt herkend, horen hier ook bij. Ook oude emoties, die er misschien niet eerder mochten zijn, kunnen naar boven komen of emoties die je nog niet eerder kon verwerken.

Het kringwerk richt zich vooral op affirmaties. Anders gezegd, we kunnen “stemmetjes” in ons hoofd hebben die zeggen: “ik ben niet goed genoeg, ik moet perfect zijn, ik mag geen fouten maken, ik kan er beter niet zijn, ik ben niet om van te houden, …”

Al deze innerlijke overtuigingen lenen zich voor het kringwerk en kunnen we via het werken in de kring en na het intensieve werk op de mat, vertalen naar positieve overtuigingen, zoals bijvoorbeeld “ik mag fouten maken en dan ben ik nog steeds goed genoeg”. Of “ik ben om van te houden zoals ik ben” en last but not least “ik besta”.

Bonding Psychotherapie is een ervaringsgericht leerproces dat gebaseerd is op het mobiliseren en uiten van diepe gevoelens, het ontwikkelen van een positieve houding ten opzichte van zichzelf en anderen, en op het leren en oefenen van nieuw gedrag.

Bonding Psychotherapie werd in de jaren zestig en zeventig ontwikkeld door de Amerikaanse psychiater en psychoanalyticus Dr. Daniel Casriel (1924-1983).
Hij observeerde dat de behoefte aan emotionele en fysieke nabijheid van anderen heel belangrijk is in onze ontwikkeling. Casriel bestempelde deze basisbehoefte als de behoefte aan ‘binding’.

(Klik op de tabbladen bovenaan voor prijzen, data en meer info)

data

4 vrijdagen: 6 september – 18 oktober -15 november – 13 december 2024
Telkens van 10-18u.

prijs

€396 (incl. BTW)

Deze training/workshop komt niet in aanmerking voor subsidie via KMO-p.

Maximaal worden 14 personen toegelaten.

locatie

Deze reeks gaat integraal door in Hoeve Wabi Sabi, Provinciebaan 59, 8840 Staden.

catering

Catering wordt niet voorzien voor dit programma. Gelieve zelf een lunchpakket bij te hebben. Koffie en thee zijn wel aanwezig (gratis) in het centrum.


lieve thienpont

Lieve Thienpont, psychiater en cliënt gericht therapeut, heeft jarenlang samen gewerkt met psychodrama- en bondingpsychotherapeut en opleider Ingemar Arn. De laatste jaren heeft Lieve met Ramon Vega, Argentijns bondingpsychotherapeut, opleider en lichaamsgericht therapeut internationale bondinggroepen geleid. Lieve heeft haar eigen praktijk en is actief in vzw Vonkel te Gent www.vonkleenluisterendhuis.be waar zij mensen met levenseindevragen begeleidt.

caroline buys

Caroline Buys, gecertificeerd Dans- en Bewegingstherapeut, opgeleid bij AgapeBelgium, en Bondingtherapeut, heeft in Argentinië bij Ramon Vega intensieve training in de bondingpsychotherapie gevolgd. En heeft in Slovenië een aantal bondingweekenden begeleid, onder supervisie van bondingpsychotherapeut en opleider Bogdan Polajner.


reeks (ver)binding door bondingtherapie


6 september – 18 oktober -15 november – 13 december 2024

€396 (incl. BTW)