🎓reeks 📅4 dagen 🕑dagonderwijs 🏡 Koolskamp of online 👯praktijkgericht ❤️‍🩹 therapie 🗣️ Stephanie de Bruijckere

Ochtendreeks ‘bewegen als antwoord: flexibel omgaan met stress’ – lente 2024

Heb je stress, zit je niet goed in je vel of ben je de verbinding met je eigen lichaam kwijt? In deze ochtendreeks helpen we jou! 

De essentie van het “leven” is bewegen. Bewegen is daarom een belangrijke ingang voor bewustwording. Bewust worden van patronen waar we ons zelf in nestelen zowel in de manier waarop we ons denken, ons voelen, onze intuïtie en onze handelingen ervaren en uiten.

Bewegen creëert een mogelijkheid om deze patronen te verruimen en te verdiepen. Bewegen maakt letterlijk en figuurlijk veranderingen en verschuivingen mogelijk binnen onze denkpatronen en hoe we onze emoties ervaren, reguleren en uiten. Bewegen geeft de mogelijkheid om te zorgen voor ons lichaam om onze bewegingen af te stemmen op ons natuurlijk ritme. Bewegen maakt onze intuïtie weer bewust en inzetbaar.

In deze ochtendreeks kan je proeven van het effect die subtiele bewegingen kunnen teweegbrengen in jouw lijf. Je gaat aan de slag met eenvoudige oefeningen die je thuis, op de werkvloer of waar je maar wil, kan uitvoeren. Het zijn oefeningen op de grond, rechtstaand, op een stoel, enz. De reeks kan zowel live als online gevolgd worden. Je krijgt na elke les toegang tot de opname zodat je op jouw ritme en tempo de oefeningen kunt doen.

Waar worden deze oefeningen, Bartenieff Fundamentals®, onder meer toegepast?

  • In bedrijven en op de werkvloer: Deze oefeningen reduceren spanning en stress
  • In de sportwereld: Deze oefeningen zorgen voor een grotere effectiviteit in het uitoefenen van jouw sport
  • In de gezondheidszorg en algemeen welzijn: Deze oefeningen bewerkstelligen zelfbewustzijn en ontspanning
  • Bij kinderen: Deze oefeningen ondersteunen hun motorische, cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling

De ochtendreeks is een ervaringsgerichte workshop. De directe ervaring van bewegen staat centraal. Bartenieff corrigeerde niet haar patiënten of studenten in de aangereikte bewegingen, ze liet de deelnemers (her)ervaren wat voor ieder mens in brede vorm Fundamenteel is.

In dit filmpje kan je zien wat voor oefeningen je kan verwachten.

(Klik op de tabbladen bovenaan voor prijzen, data en meer info)

data

4 dinsdagochtenden van 9u30 tot 11u30.

7, 14, 21, 28 mei 2024

prijs

€168 (incl. BTW)

Deze training/workshop komt niet in aanmerking voor subsidie via KMO-p.

ter plaatse of online te volgen

De lessen worden live in ons centrum te Koolskamp gegeven. De lessenreeks kan je echter ook online volgen indien je dat verkiest. Kan je er een bepaalde dag niet bij zijn? Geen probleem, je krijgt na elke les een link waar je deze kan (her)bekijken.

stephanie de bruijckere

Stephanie de Bruijckere is een internationaal trainster die zich heeft gespecialiseerd in dynamische ontspanningswerkvormen, Laban Bewegingsanalyse en Bartenieff Fundamentals. Zij is een erkend dans- en bewegingstherapeute en gecertificeerd bewegingsanalist (CMA). Zij doceerde in de internationale trainingen van het Laban Institute for Movement Studies in New York en werkte mee in programma’s zoals ‘embodied leadership’, ‘dynamic relaxation’ en nog meer.
Zij is verbonden als coördinator en trainster in de opleiding dans- en bewegingstherapie van AgapeBelgium.

artikel: een blik op bartenieff


ochtendreeks bewegen als antwoord lente 2024

7, 14, 21, 28 mei 2024

€168 (incl. BTW)