🎓reeks 📅8 dagen 🕑avondonderwijs 🏡 Gent 👯praktijkgericht ❤️‍🩹therapie 🗣️ Peter Doll

avondreeks bio-energetica

Bio- energetisch Lichaamswerk verbindt lichaam, gevoelens, denken en spirit-ualiteit om jouw leven te doen stromen.

Verlang je om je vrijer, authentieker en krachtiger te voelen? Om gewoonweg meer te genieten? Om bewust te verbinden met jezelf en anderen? Wil je jezelf nog meer verkennen door naar de taal en de wijsheid van jouw lichaam te luisteren? Dan is Bio-energetisch Lichaamswerk iets voor jou. 

Jouw levensenergie staat centraal en hoe die terug kan en mag stromen. Via fysieke oefeningen, ademwerk en stemgebruik doorbreekt Bio-energetica blokkades en brengt het je energie en beleving tot uiting. 

Het is een ‘hands on’ benadering waar je met jouw lijf aan de slag gaat. Je begint waar je staat: hier en nu. Voorafgaande kennis of ervaring is niet vereist. Deelnemers getuigen van meer fysieke gronding die hun emotionele stevigheid bevordert. Zij beleven een groeiende belichaming en een integratie van hun emoties. Zij ervaren meer lichaamsbewustwording, nieuwe mogelijkheden en toenemende vrijheid. Je kan de reis maken van ‘ik denk dus ik ben’ naar ‘ik leef doordat ik voel’.

Jouw lichaam draagt een schat van wijsheid en levensenergie. Bio-energetica heeft tot doel om toegang te krijgen tot deze lichaamswijsheid. Spanningen opheffen die je weerhouden toegang te krijgen tot deze bron van bewustzijn en verbinding, staat centraal binnen deze benadering.    

Naarmate wij onze bewegingen en haar sensaties bewuster exploreren, ons ademen inzetten, onze stem gebruiken, groeien in oogcontact kunnen wij evolueren naar herstel. Onze sociale vaardigheden worden erdoor versterkt. Bewegingen worden tools om met emoties om te gaan, om ze te reguleren zodat negatieve stress vermindert, een gevoel van veiligheid versterkt wordt en het systeem ontspant. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat dansbewegingen de vagale zenuw beïnvloeden en voor balans en meer levenskwaliteit zorgen. Het goeie nieuws is: je hoeft als deelnemer niks van theorieën te kennen om te ervaren hoe heilzaam je lichaam in beweging kan zijn!! 

Bio-energetica is een methode die gebruik maakt van verschillende oefeningen die zich richten naar spanningsgebieden in het lichaam. Vooral deze spanningsgebieden zijn ervoor verantwoordelijk dat ‘levensenergie’ zich niet ten volle kan laten zien. Ze hebben een directe invloed op ons zelfbeeld, onze belevingen en onze intensiteit van genieten. Via verschillende manieren van expressieve dansen, meditaties en specifieke oefeningen waar het lichaam in betrokken wordt, uiten de losgemaakte spanningen zich vaak in vreugde, opluchting, ruimte, herkenning en erkenning en zorgt deze openheid voor nieuwe impulsen en rust in ons leven.

Bio-energetica is een lichaamsgerichte therapievorm die steunt op de wetenschap dat chronische spierspanningen een emotionele oorsprong hebben. Bio heeft tot doel deze spierspanningen vrijer te maken of op te heffen, wat resulteert in lichamelijk vrijer voelen. Via de lichamelijke pijn van de spierblokkade voel je de oude emotionele pijn die daarmee verbonden is. Dit gaat vaak gepaard met een herinnering van een gebeuren die er destijds voor zorgde dat je jezelf “pantserde”.

Geblokkeerde emoties die je toen niet kon of mocht uiten kunnen nu naar buiten gebracht worden, zodat ze makkelijker hanteerbaar worden.

Bio is voor mensen die de kwaliteit van hun leven willen verbeteren, het leven niet alleen aan de oppervlakte willen ervaren, het contact met hun gevoel zijn kwijtgeraakt, nieuwsgierig zijn.
Deze reeks geeft je de mogelijkheid de verbinding met jouw lichaam en de manier waarop jouw lichaam interacteert met jouw persoonlijkheid en omgekeerd te verdiepen en te versterken.

(Klik op de tabbladen bovenaan voor prijzen, data en meer info)

data

8 woensdagavonden:
16 en 23 oktober, 6 – 13 – 20 en 27 november, 4 en 11 december 2024.

Telkens van 20u-22u

prijs


€320 (incl. BTW)

Deze training/workshop komt niet in aanmerking voor subsidie via KMO-p.

Er worden maximaal 14 deelnemers toegelaten.

locatie

CC Meulestede
Meulesteedsesteenweg 515
9000 Gent

peter doll

Peter Doll heeft een master in de Godsdienstwetenschappen, is lichaams- en ervaringsgericht therapeut (AgapeBelgium) en is als existentieel zorgverlener werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg.
Sinds zijn ontmoeting met Niek Ghekiere in 2005 integreert hij lichaamswerk via bio-energetica, ademwerk, dans en actieve meditatie. Hij is geboeid door wat beweging, gronding, adem en stemgebruik in mensen doet stromen.
Hij verrijkt zich met inzichten en technieken uit de Polyvagaaltheorie. In zijn werk en als bezieler van Vuurstroom, waar hij als Vuurloopinstructeur mensen over hete kolen begeleidt, neemt hij hen mee in hun avontuur van zinbeleving, levenskunst en geaarde spiritualiteit.avondreeks bio-energetica najaar 2024

najaar 2024

€320 (incl. BTW)