avondreeks bio-energetica

Jouw lichaam draagt een schat van wijsheid en levensenergie. Bio-energetica heeft tot doel om toegang te krijgen tot deze lichaamswijsheid. Spanningen opheffen die je weerhouden toegang te krijgen tot deze bron van bewustzijn en verbinding, staat centraal binnen deze benadering.    

Bio-energetica is een methode die gebruik maakt van verschillende oefeningen die zich richten naar spanningsgebieden in het lichaam. Vooral deze spanningsgebieden zijn ervoor verantwoordelijk dat ‘levensenergie’ zich niet ten volle kan laten zien. Ze hebben een directe invloed op ons zelfbeeld, onze belevingen en onze intensiteit van genieten. Via verschillende manieren van expressieve dansen, meditaties en specifieke oefeningen waar het lichaam in betrokken wordt, uiten de losgemaakte spanningen zich vaak in vreugde, opluchting, ruimte, herkenning en erkenning en zorgt deze openheid voor nieuwe impulsen en rust in ons leven.

Bio-energetica is een lichaamsgerichte therapievorm die steunt op de wetenschap dat chronische spierspanningen een emotionele oorsprong hebben. Bio heeft tot doel deze spierspanningen vrijer te maken of op te heffen, wat resulteert in lichamelijk vrijer voelen. Via de lichamelijke pijn van de spierblokkade voel je de oude emotionele pijn die daarmee verbonden is. Dit gaat vaak gepaard met een herinnering van een gebeuren die er destijds voor zorgde dat je jezelf “pantserde”.

Geblokkeerde emoties die je toen niet kon of mocht uiten kunnen nu naar buiten gebracht worden, zodat ze makkelijker hanteerbaar worden.

Bio is voor mensen die de kwaliteit van hun leven willen verbeteren, het leven niet alleen aan de oppervlakte willen ervaren, het contact met hun gevoel zijn kwijtgeraakt, nieuwsgierig zijn.
Deze reeks geeft je de mogelijkheid de verbinding met jouw lichaam en de manier waarop jouw lichaam interacteert met jouw persoonlijkheid en omgekeerd te verdiepen en te versterken.

(Klik op de tabbladen bovenaan voor prijzen, data en meer info)

data

8 woensdagavonden:
17/04 – 24/04 – 8/05 – 15/05 – 22/05 – 29/05 – 5/06 – 12/06/2024

Telkens van 20u-22u

prijs


€320 (incl. BTW)

Deze training/workshop komt niet in aanmerking voor subsidie via KMO-p.

Er worden maximaal 14 deelnemers toegelaten.

locatie

CC Meulestede
Meulesteedsesteenweg 515
9000 Gent

peter doll

Peter Doll heeft een master in de Godsdienstwetenschappen, is lichaams- en ervaringsgericht therapeut (AgapeBelgium) en is als existentieel zorgverlener werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg.
Sinds zijn ontmoeting met Niek Ghekiere in 2005 integreert hij lichaamswerk via bio-energetica, ademwerk, dans en actieve meditatie. Hij is geboeid door wat beweging, gronding, adem en stemgebruik in mensen doet stromen.
Hij verrijkt zich met inzichten en technieken uit de Polyvagaaltheorie. In zijn werk en als bezieler van Vuurstroom, waar hij als Vuurloopinstructeur mensen over hete kolen begeleidt, neemt hij hen mee in hun avontuur van zinbeleving, levenskunst en geaarde spiritualiteit.avondreeks bio-energetica voorjaar 2024

17/04 – 24/04 – 8/05 – 15/05 – 22/05 – 29/05 – 5/06 – 12/06/2024

€320 (incl. BTW)