avondreeks authentic movement

Heb je soms wel eens last van een negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen of een tekort aan zelfwaarde? In deze avondreeks zal je kennismaken met de werkvorm Authentic Movement, die je helpt het lichaamsbewustzijn en lichaamsgevoel te versterken.    

Authentic Movement oefent je op een specifieke manier in het “los-laten” en “over-geven” in beweging en aan de lichaamsimpulsen. Ze levert een belangrijke bijdrage in het versterken van lichaamsbewustzijn en lichaamsgevoel en heeft een positief effect op ons zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaarde. Authentic Movement is in de spiegel kijken, eenvoud omarmen, leegte ervaren, kleur leren geven aan jezelf….

Steunend op de methodiek van Jung, “de actieve verbeelding”, wordt de cliënt uitgenodigd met ogen gesloten “te luisteren” naar zichzelf en antwoord te geven op ervaren impulsen. De actieve verbeelding nodigt elk persoon uit een “innerlijke getuige” te versterken. Deze geeft elk persoon o.a. de mogelijkheid zijn relatie met zichzelf verder te ont-wikkelen, zal de creativiteit van ieder stimuleren en bewustwording verstevigen.

 Authentic Movement is een werkvorm die ons in staat stelt verbeelding te gebruiken als poort naar diepere, (on)bewuste lagen in onszelf.  Op die manier draagt Authentic Movement niet alleen bij tot een grotere bewustwording, maar verschaft ze je ook de mogelijkheid om te ervaren hoe verbeelding een bron is om te herstellen en je nieuwe vaardigheden eigen te maken. Zo ontwikkel je helderheid van waarneming en een manier waarop je hiervan uitdrukking geeft in beweging.

Vele beoefenaars vertellen hoe Authentic Movement op een zachte manier heling heeft laten gebeuren, waardoor ze echter en met meer vertrouwen in hun leven staan.  Ze ervaren hoe hun eigenheid wordt belichaamd en hoe deze ervaring respect, aanvaarding en integratie in hun lichaam en geest bewerkstelligt.  Naast bewustwording en heling ervaren sommigen Authentic Movement als een meditatiewerkvorm, anderen als een plaats waar creativiteit wordt geprikkeld.

data

10 dinsdagavonden:
6, 20, 27 februari, 12, 19, 26 maart, 16, 23, 30, april, 7 mei 2024

Telkens van 19u45 – 21u45

prijs


€400 (incl. BTW)

Deze training/workshop komt niet in aanmerking voor subsidie via KMO-p.

locatie


CompagnieBougie
Brusselsesteenweg 265
9090 Melle

Siri clinckspoor

Siri Clinckspoor volgde haar opleiding als dans en bewegingstherapeut bij AgapeBelgium. Ze is danseres van opleiding (SEAD/Salzburg en master in Danspedagogie MA CoDE/Frankfurt) Ze heeft ervaring als bewegingstherapeut in de psychiatrie en verslavingszorg en geeft naast individuele begeleiding ook avondreeksen contact improvisatie, authentic movement en dansworkshops.

Siri begeleidt met zachtheid, en helpt je ontdekken om dat, wat zich vanuit een invoelen toont, te laten spreken doorheen je lijf.avondreeks authentic movement voorjaar 2024

6, 20, 27 feb, 12, 19, 26 mrt, 16, 23, 30, april, 7 mei 2024

€400 (incl. BTW)