training het lichaam in psychotherapie

Deze training is een opengestelde module die deel uitmaakt van de opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie. 

HET LICHAAM IN DE PSYCHOTHERAPIE: GESCHIEDENIS, THEORETISCHE KADERS & CONCEPTEN


We starten met een inleidend overzicht van de weg die het lichaam al heeft afgelegd binnen het (psycho-)therapeutische landschap doorheen verschillende tijden, culturen en stromingen.

Vervolgens verstevigen we deze inbedding aan de hand van het stapsgewijze uitbouwen van een transdisciplinair en wetenschappelijk verankerd werkmodel om anders te leren kijken naar het lichaam in psychotherapie.

Vanuit dit nieuwe en domein-overstijgende werkkader gaan we daarna meteen aan de slag met een concreet aspect uit de dagelijkse praktijk, namelijk de hulpvraag, die we leren bekijken met een ontwikkelingsgevoelige bril.

data

30 & 31 maart 2023. Telkens van 9u30 tot 17u30.

prijs

€350 (excl. BTW) of €423,50 (incl. BTW)

catering

Er is geen catering voorzien tijdens deze training. Breng zelf graag een lunchpakket mee. We beschikken over een ruime keuken waar je je lunch kan opwarmen. Het centrum biedt gratis koffie, thee en water aan.

Er worden maximaal 10 studenten toegelaten. 

certificaat

Na het volgen van deze training ontvang je een certificaat.

kmo-p

De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van de training. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be

De subsidie via de KMO-p kan enkel voor studenten die voldoen aan volgende voorwaarden:

  • Diensten gericht op het aanleren van competenties die deel uitmaken van een beroep uit de knelpuntenberoepenlijst van de VDAB: arts, kinesist en verpleegkundige zijn een knelpuntberoep
  • Diensten gericht op het aanleren van technologische, technische, exact-wetenschappelijke of wiskundige kennis en de toepassing ervan in beroepen. STEM-opleidingen en Zorg STEM-opleidingen gepubliceerd op onderwijskiezer.be voldoen aan deze voorwaarde: masters geneeskunde, masters revalidatiewetenschappen & kinesitherapie & bachelors verpleegkunde

joeri calsius

Dr. Joeri Calsius is van basisopleiding klinisch psycholoog (PhD.) en kinesitherapeut, hij studeerde eveneens cultuurfilosofie (MA.) en gezondheidswetenschappen (MSc.). Hij specialiseerde zich als lichaamsgericht psychotherapeut en osteopaat D.O. Hij promoveerde op een verhandeling over een geïntegreerde benadering van angst vanuit psychodynamische, fenomenologische en lichaamstherapeutische invalshoek. Voor dit proefschrift ontving hij in 2013 de Van Helsdingen Prijs van de Nederlandse Stichting Psychiatrie en Filosofie.
Hij is werkzaam in een eigen groepspraktijk te Maasmechelen met focus op een geïntegreerde benadering van stress, psychosomatiek en trauma. Daarnaast is hij deeltijds universitair docent en gastdocent aan diverse postgraduaat-opleidingen in binnen- en buitenland. Als onderzoeker publiceert hij over facetten van geïntegreerd lichaamswerk. Hij is auteur van diverse peer-reviewed publicaties en boekbijdragen. Zijn handboek ‘Werken met een lichaam dat moeilijk doet. Een andere kijk op het psychosomatische lichaam in therapie.’ (Acco, 2017) kent momenteel een vierde druk en verscheen bij Routledge (2020) als ‘Treating psychosomatic patients. In search of a transdisciplinary framework for the integration of bodywork in psychotherapy’. In 2021 verscheen zijn meest recente boek ‘In de wachtkamer van het lichaam. Een ontwikkelingsdynamische basis voor geïntegreerd lichaamswerk en lichaamsgerichte psychotherapie’.


training het lichaam in psychotherapie 2023


30 & 31 maart 2023

€423,50 (incl. BTW)