autumn School lichaamsgerichte psychotherapie: ‘polyvagal theory’

(For English: click here)

Dit najaar krijg je de kans om deel te nemen aan een workshop met dr. Amber Elizabeth Gray, grondlegster van Restorative Movement Psychotherapy en Polyvagal- geïnformeerde Somatic en Dance/Movement psychotherapieën.
Deze opleiding is exclusief in België en werd speciaal ontwikkeld voor lichaamsgerichte psychotherapeuten, dans/bewegingstherapeuten, somatische coaches, artsen, creatieve kunst therapeuten, mensen die werken met trauma, mensenrechten, mentale gezondheidstoestanden, leerkrachten, psychotherapeuten, lichaamswerkers, enz.

   


Gedurende onze drie dagen samen, zal de workshop onderzoeken hoe lichaamsgerichte psychotherapeutische interventies dienen als bronnen van communicatie, creatieve expressie en wegen creëren naar sociaal engagement, vooral met mensen die een trauma hebben overleefd.
Polyvagal-informed Somatic & Dance/Movement Therapy is vernieuwd door Dr. Amber Gray door haar 25-jarige onderdompeling in de Polyvagale Theorie en haar werk met vluchtelingen en overlevenden van mensenrechtenschendingen, onderdrukking en Historisch trauma.
Deelnemers verkennen deze somatische en op beweging gebaseerde benadering van behandeling en leren praktische strategieën voor gebruik in klinische interventies die het bewustzijn van fysiologische toestandsveranderingen opbouwen door middel van muziek, beweging, adem, ritme, dans en spel.

 • Een beter begrip krijgen van de Polyvagale theorie en de toepassing ervan in somatische psychotherapieën.
 • Leer de basisprincipes van Polyvagal-geïnformeerde Somatic & Dance/Movement Therapy, zoals Reciprocal Alliance, Core Rhythmicity en State-shifting.
 • Verkennen van non-verbale expressie en somatische benaderingen om te begrijpen, te reflecteren en uit te breiden hoe dit socialisatie en communicatie bevordert
 • Inzicht krijgen in de neurofysiologie van relatieve veiligheid
 • De primaire portalen naar het lichaam leren kennen
 • Het verband begrijpen tussen mededogen
  relatieve veiligheid en wederkerige alliantie
 • Dit werk integreren in geestelijke gezondheidszorg en psychosociale benaderingen met onze vluchtelingengemeenschappen.
 • En meer…..
data

27 – 28 – 29 oktober 2023.
Telkens van 9u30 – 17u.

prijs


Prijs €665 (excl. BTW) of €804,65 (incl. BTW)

catering & verblijf

Er is geen catering voorzien tijdens dit programma. Het programma is niet residentieel.

Wens je toch te overnachten, vermeld dit dan graag bij inschrijving. Wij sturen jou dan de mogelijkheden door.

locatie

De Summer School gaat door in AgapeBelgium, Koolskamp.

taal

Deze training wordt in het Engels aangeboden.

certificaat

Na het volgen van deze training ontvang je een certificaat.

kmo-p

De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van de training. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be

De subsidie via de KMO-p kan enkel voor studenten die voldoen aan volgende voorwaarden:

 • Diensten gericht op het aanleren van competenties die deel uitmaken van een beroep uit de knelpuntenberoepenlijst van de VDAB: arts, kinesist en verpleegkundige zijn een knelpuntberoep
 • Diensten gericht op het aanleren van technologische, technische, exact-wetenschappelijke of wiskundige kennis en de toepassing ervan in beroepen. STEM-opleidingen en Zorg STEM-opleidingen gepubliceerd op onderwijskiezer.be voldoen aan deze voorwaarde: masters geneeskunde, masters revalidatiewetenschappen & kinesitherapie, bachelors verpleegkunde, klinisch psychologen, osteopaten (indien de opleidingen gericht zijn op je bedrijfs-functioneren, kernactiviteit als osteopaat)

amber elizabeth gray (USA)

Amber Elizabeth Gray is een langdurige beoefenaar van lichaamsgerichte kunsten en wetenschappen (somatische psychologie, levensimpressies lichaamswerk, energiegeneeskunde, cranio-sacrale therapie, yoga en shiatsu), een erkende geestelijke gezondheidsprofessional en een pleitbezorger van mensenrechten. Ze is een bekroonde danstherapeut en een geautoriseerde Continuum Movement Teacher.
Amber werkt al bijna 20 jaar samen met mensen die mensenrechtenschendingen, oorlog, natuurrampen en humanitaire responsteams hebben overleefd. Ze is momenteel directeur van Restorative Resources Training and Consulting, en haar non-profit tegenhanger, Trauma Resources International, en is klinisch adviseur bij The Center for Victims of Torture.
Ze heeft een pioniersrol vervuld in het gebruik van somatische psychotherapieën, bewegingspsychotherapieën en creatieve psychotherapieën in interculturele contexten, zoals complexe humanitaire noodsituaties en natuurrampen.
Meer info: www.ambergray.com


autumn school polyvagal theory

27 – 28 – 29 oktober 2023

€804,65 (incl. BTW)