Summer School menselijke inter’ax’ie

Tijdens deze Summer School onderzoeken we menselijke interactie op basis van de Axenroos van Cuvelier, een model om interacties tussen mensen te bekijken. Deze driedaagse ontdekkingstocht biedt een verhelderende kijk op communicatie en interactie tussen mensen, zowel één op één als in een groep of team. Het is een meerwaarde voor wie zich op persoonlijk of professioneel vlak wil verdiepen in interactiepatronen.


Je merkt dat je in interactie met je partner, collega’s of familie steeds tegen dezelfde zaken aanloopt? Dat je soms liever zwijgt om de harmonie te bewaren, of ben jij net gekend om je confronterende vragen? Verdwijn je soms naar de achtergrond als de spanning stijgt, of sta jij als eerste op de barricade wanneer je onrecht ervaart? Waarom reageer je op dezelfde manier en hoe kan je hier iets aan doen?

Tijdens deze Summer School ontdek je hoe je beter kan leren communiceren met mensen. Deze driedaagse ontdekkingstocht biedt een verhelderende kijk op communicatie en interactie tussen mensen, zowel één op één als in een groep of team.

Ontdek in deze Summer School hoe je de gezondste en gelukkigste relaties kunt creëren. Leer hoe je moeilijkheden met je partner of familie effectief kunt aanpakken en verbeter de kwaliteit van jouw leven.

Tijdens deze driedaagse gaan we op zoek naar onze interactiepatronen.

We gaan hiervoor samen op verkenning door de Stad van Axen. De Axenroos van Cuvelier is een model om interacties tussen mensen te bekijken. Deze gids laat ons toe om onze eigen vertrouwde interactiestijl te ontdekken en te onderzoeken. Eens we beseffen hoe we meestal reageren, kunnen we aan de slag om met nieuwe interactiestijlen te experimenteren. We oefenen met concrete verhalen uit het dagelijks leven van de deelnemers. Via de ervaring bestuderen we de theorie waarna we stilstaan bij het geleerde en reflecteren.

In deze Summer School staan jij en jouw interacties met anderen centraal. Het is een meerwaarde voor wie zich op persoonlijk of professioneel vlak wil verdiepen in interactiepatronen.

Vanuit een veilig kader werken we aan volgende leerdoelen:

  • Je leert vanuit ervaring de verschillende Axen van de Axenroos kennen en je leert je bewegen in dit interactiemodel;
  • Je ondersteunt elkaar in het verkennen van de verschillende interactiestijlen;
  • Je krijgt inzicht in de kansen en beperkingen van jouw vertrouwde stijl van omgaan met de ander;
  • Je onderzoekt nieuwe manieren om in interactie te gaan; 
  • Je reflecteert over individuele-en groepsdynamische interactiestijlen. 

Ferdinand Cuvelier ontwikkelde in de jaren zeventig van de vorige eeuw de Axenroos, waarmee hij met de term ‘Ax’ het vermogen van mensen aangeeft, om zich op een bepaalde wijze relationeel te gedragen. Het model wordt ook wel de Relatieroos genoemd en typeert de interactie tussen mensen en biedt een handvat om te praten over de manier waarop men met elkaar omgaat.

data

Vrijdag 25 – zaterdag 26 – zondag 27 augustus 2023.

We starten elke dag om 10u en eindigen om 17u.

prijs

Opleiding: €375 (excl. BTW) of €453,75 (incl. BTW)

Catering + Overnachting is mogelijk maar niet verplicht.

​catering

Prijs verblijfskosten (catering + overnachting): €207 (incl. BTW).

25 augustus: lunch, diner + overnachting
26 augustus: ontbijt, lunch, diner + overnachting
27 augustus: ontbijt, lunch

certificaat

Na het volgen van deze training ontvang je een certificaat.

evan van lissum

Evan Van Lissum was reeds actief als zelfstandig ondernemer toen in 2010 zijn pad naar Agape leidde. Een vuurloop bracht hem bij Vision Quest en de Quest bracht hem bij de opleiding Integratieve Therapie en Sjamanisme. Na zijn vierjarige opleiding liep Evan stage als assistent bij verschillende groepen in Agape en in La Geneytouse. In 2016 behaalde hij daarnaast zijn certificaat als Vuurlooptrainer. Tevens is hij professioneel coach (Training @ Coaching Square) en Discovery Insights practitioner. 

Evan slaagde erin om zijn rijke ervaringen mee te nemen in het bedrijfsleven en als freelance coach verschillende teams te inspireren om in de diepte aan de slag te gaan. Daarnaast doceert hij groepsdynamica en communicatie in de groepen van Connected Living en Dans- en Bewegingstherapie bij agape en begeleidt hij mensen in zijn individuele praktijk in Holsbeek.


LPT summer school menselijke inter’ax’ie

25-26-27 augustus 2023

€453,75 (incl. BTW)
€660,75 (incl. BTW en verblijfskosten)