Thuiskomen in jouw lichaam -ochtendreeks bio-energetica

Jouw lichaam draagt een schat van wijsheid en levensenergie. Bio-energetica heeft tot doel om toegang te krijgen tot deze lichaamswijsheid. Spanningen opheffen die je weerhouden toegang te krijgen tot deze bron van bewustzijn en verbinding, staat centraal binnen deze benadering.    

Bio-energetica is een methode die gebruik maakt van verschillende oefeningen die zich richten naar spanningsgebieden in het lichaam. Vooral deze spanningsgebieden zijn ervoor verantwoordelijk dat ‘levensenergie’ zich niet ten volle kan laten zien. Ze hebben een directe invloed op ons zelfbeeld, onze belevingen en onze intensiteit van genieten. Via verschillende manieren van expressieve dansen, meditaties en specifieke oefeningen waar het lichaam in betrokken wordt, uiten de losgemaakte spanningen zich vaak in vreugde, opluchting, ruimte, herkenning en erkenning en zorgt deze openheid voor nieuwe impulsen en rust in ons leven.

Bio-energetica is een lichaamsgerichte therapievorm die steunt op de wetenschap dat chronische spierspanningen een emotionele oorsprong hebben. Bio heeft tot doel deze spierspanningen vrijer te maken of op te heffen, wat resulteert in lichamelijk vrijer voelen. Via de lichamelijke pijn van de spierblokkade voel je de oude emotionele pijn die daarmee verbonden is. Dit gaat vaak gepaard met een herinnering van een gebeuren die er destijds voor zorgde dat je jezelf “pantserde”.

Geblokkeerde emoties die je toen niet kon of mocht uiten kunnen nu naar buiten gebracht worden, zodat ze makkelijker hanteerbaar worden.

Bio is voor mensen die de kwaliteit van hun leven willen verbeteren, het leven niet alleen aan de oppervlakte willen ervaren, het contact met hun gevoel zijn kwijtgeraakt, nieuwsgierig zijn.
Deze reeks geeft je de mogelijkheid de verbinding met jouw lichaam en de manier waarop jouw lichaam interacteert met jouw persoonlijkheid en omgekeerd te verdiepen en te versterken.

(Klik op de tabbladen bovenaan voor prijzen, data en meer info)

data

6 donderdagochtenden:
7, 14, 21 en 28 maart, 18 en 25 april 2024

Telkens van 10u – 12u

prijs


€250 (incl. BTW)

Deze training/workshop komt niet in aanmerking voor subsidie via KMO-p.

locatie


Deze ochtendreeks gaat door in Brussel, in het Gemeenschapscentrum De Kriekelaar (Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek) – Lokaal 44

niek ghekiere

Je wordt opgeleid door Niek Ghekiere. Niek is als creatief therapeut een erkend dans- en bewegingstherapeut en draagt een Master in Dance Movement Therapy (MaDMTh). De opleiding die hij volgde tot neo-reichiaans therapeut ondersteunt en verscherpt hem in het begeleiden van mensen en groepen. Hij heeft een privépraktijk, waar hij individuele- en groepstherapie geeft en is directeur van het therapie- en opleidingscentrum AgapeBelgium. Hij is voormalig voorzitter van de vakgroep dans- en bewegingstherapie en verricht onderzoek naar lichaamsgerichte therapieën en spiritualiteitsbeleving.ochtendreeks bio-energetica 2024

7, 14, 21 en 28 maart, 18 en 25 april 2024

€250 (incl. BTW)