avondreeks authentic movement

Heb je soms wel eens last van een negatief zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaarde? In deze avondreeks zal je kennismaken met de werkvorm Authentic Movement, die je helpt het lichaamsbewustzijn en lichaamsgevoel te versterken.    

Authentic Movement oefent je op een specifieke manier in het “los-laten” en “over-geven” in beweging en aan de lichaamsimpulsen. Ze levert een belangrijke bijdrage in het versterken van lichaamsbewustzijn en lichaamsgevoel en heeft een positief effect op ons zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaarde. Authentic Movement is in de spiegel kijken, eenvoud omarmen, leegte ervaren, kleur leren geven aan jezelf….

Steunend op de methodiek van Jung, “de actieve verbeelding”, wordt de cliënt uitgenodigd met ogen gesloten “te luisteren” naar zichzelf en antwoord te geven op ervaren impulsen. De actieve verbeelding nodigt elk persoon uit een “innerlijke getuige” te versterken. Deze geeft elk persoon o.a. de mogelijkheid zijn relatie met zichzelf verder te ont-wikkelen, zal de creativiteit van ieder stimuleren en bewustwording verstevigen.

 Authentic Movement is een werkvorm die ons in staat stelt verbeelding te gebruiken als poort naar diepere, (on)bewuste lagen in onszelf.  Op die manier draagt Authentic Movement niet alleen bij tot een grotere bewustwording, maar verschaft ze je ook de mogelijkheid om te ervaren hoe verbeelding een bron is om te herstellen en je nieuwe vaardigheden eigen te maken. Zo ontwikkel je helderheid van waarneming en een manier waarop je hiervan uitdrukking geeft in beweging.

Authentic Movement oefent je op een specifieke manier in het “los-laten” en “over-geven” in beweging en aan de lichaamsimpulsen. Ze levert een belangrijke bijdrage in het versterken van lichaamsbewustzijn en lichaamsgevoel en heeft een positief effect op ons zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaarde.

Vele beoefenaars vertellen hoe Authentic Movement op een zachte manier heling heeft laten gebeuren, waardoor ze echter en met meer vertrouwen in hun leven staan.  Ze ervaren hoe hun eigenheid wordt belichaamd en hoe deze ervaring respect, aanvaarding en integratie in hun lichaam en geest bewerkstelligt.  Naast bewustwording en heling ervaren sommigen Authentic Movement als een meditatiewerkvorm, anderen als een plaats waar creativiteit wordt geprikkeld.

data

8 dinsdagavonden:
17 & 24 oktober, 7 – 14 – 21 – 28 november, 5 & 12 december 2023
Telkens van 20u-22u

prijs


€320 (incl. BTW)

Deze training/workshop komt niet in aanmerking voor subsidie via KMO-p.

locatie


Zaal Polariteit
Verkortingstraat 55
9040 Sint Amandsberg – Gent

Niek ghekiere

Je wordt opgeleid door Niek Ghekiere. Niek is als creatief therapeut een erkend dans- en bewegingstherapeut en draagt een Master in Dance Movement Therapy (MaDMTh). De opleiding die hij volgde tot neo-reichiaans therapeut ondersteunt en verscherpt hem in het begeleiden van mensen en groepen. Hij heeft een privépraktijk, waar hij individuele- en groepstherapie geeft en is directeur van het therapie- en opleidingscentrum AgapeBelgium. Hij is voormalig voorzitter van de vakgroep dans- en bewegingstherapie en verricht onderzoek naar lichaamsgerichte therapieën en spiritualiteitsbeleving.


avondreeks authentic movement NAjaar 2023

17 – 24 okt, 7 – 14 – 21 – 28 Nov, 5 – 12 dec 2023

€320 (incl. BTW)